Другі страви

Грибний плов з печериць і рису басматі

Ви полюбляєте страви, які можна готувати в одній каструлі і не витрачати час на миття величезної кількості посуду? Якщо так, то цей ароматний грибний плов, саме те, що ви шукали! Вам сподобається плов з грибів і рису не тільки цим, але й тим, що це дуже смачно, швидко і просто готувати з доступних інгредієнтів.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Інгредієнти:
  • 1 велика або 2 середніх цибулини
  • 400 г білих печериць
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 0,5 чашки білого вина
  • 2 склянки Довгозернистого рису Басматі ТМ «Жменька»
  • 4 чашки курячого бульйону
  • 1 чайна ложка солі
  • щіпка чорного перцю

Як приготувати грибний плов з печериць і рису басматі

1. Розігріти жаровню або каструлю з кришкою, що щільно закривається, на середньому вогні, додати 2 столові ложки оливкової олії та 2 столові ложки вершкового масла.

2. Мілко подрібнити цибулю та додати її в гаряче масло і пасерувати до напівпрозорості 5 хвилин. Потім додати нарізані гриби і варити поки рідина не випарується та гриби не набудуть  злегка золотистого відтінку (8-10 хвилин). Додати 2 зубки подрібненого часнику і добре перемішати протягом 1 хвилини.

3. Влити 0,5 склянки білого вина і варити до тих пір, поки не випарується (2-3 хвилини). Всипати промитий рис, 4 склянки бульйону, 2 столові ложки вершкового масла, 1 чайну ложку солі і дрібку чорного перцю.

4. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити під щільно закритою кришкою на повільному вогні до повної готовності рису (18-20 мінут). Перед подачею на стіл добре перемішати і прикрасити зеленню кропу.

Грибний плов готовий! Смачного!

Назад до списку