Другі страви

Цвітна капуста карі з пропареним рисом

За кучерявим фасадом кольорової капусти ховаються цінні смакові дані та унікальний набір корисних властивостей. Готуючи за цим рецептом, цвітна капуста здатна стати не тільки відмінним супроводом до рису, а й головним персонажем у вашій трапезі.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Інгредієнти:
  • 1 качан кольорової капусти
  • 2 ст.л. пасти карі
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г томатів у власному соку
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 2 ч.л. цукру
  • невелика жменя базиліка
  • невеликий пучок кінзи
  • 7 ст.л. рослинної олії
  • рис пропарений ТМ «Жменька»
  • сіль за смаком

Як приготувати цвітну капусту карі з пропареним рисом

1. Кольорову капусту розібрати на невеликі суцвіття та варити 5-6 хвилин у киплячій підсоленій воді. Потім промити холодною водою.

2. Часник і томати дрібно посікти.

3. Пропарений рис, який зберіг більше 80% всіх корисних речовин рисового зерна, відварити в підсоленій воді 25-30 хвилин. З рисом ТМ «Жменька» ви гарантовано отримаєте розсипчастий і апетитний гарнір. Крім того, навіть після розігріву страви на наступний день зерна рису залишаться такими ж цілими та апетитними.

4. Розігріти рослинну олію в глибокому сотейнику, викласти в нього томатну пасту та варити 1 хвилину, помішуючи. Додати томати, часник, пасту карі, цукор і ще через півхвилини влити 150 мл води. Довести до кипіння, додати капусту, щіпку солі та томити, помішуючи 4-5 хвилин. В кінці додати дрібно нарубану зелень.

Кольорова капуста карі з пропареним рисом готова!

Смачного!