Другі страви

Різото з зеленим горошком, шпинатом і м’ятою

Шпинат гарний у будь-який час року! Його яскраві листочки прикрасять меню свіжими та соковитими відтінками і зарядять позитивним настроєм. Різотто зі шпинатом – це перша страва для тих, хто бажає привести фігуру в норму. Адже шпинат не даремно називають «мітлею» для організму та цінують його за багатий вибір вітамінів.

Час приготування: 25-30 хвилин

Кількість порцій: 4

Інгредієнти:
  • 1 цибулина шалот
  • 1 зубчик часнику
  • 200 г рису Арборіо ТМ «Жменька»
  • 50 мл білого сухого вина
  • 800 мл курячого бульйону або води
  • 400 г замороженого зеленого горошку
  • 100 г пармезану
  • жменя шпинату
  • 100 мл вершків 11% жирності
  • сік ¼ лимона
  • 7 ст.л. оливкової олії
  • 2-3 гілочки м’яти
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати різото з зеленим горошком, шпинатом і м’ятою

1. Шалот і часник дрібно порубати та обсмажити на оливковій олії до м’якості. Всипати рис для різото Арборіо та смажити, помішуючи, 1-2 хвилини. Влити вино і дати йому півхвилини випаруватися. Потім поступово, ополоник за ополоником, влити бульйон, даючи кожної порції вбратися в рис. Не перемішувати.

2. Половинку горошку залити окропом і залишити на 3-4 хвилини, потім подрібнити блендером в пюре.

3. З останнім ополоником бульйону додати в різото сир, натертий на дрібній тертці, вершки, шпинат і горошок (пюре та залишився цілий). Посолити, поперчити та інтенсивно перемішати, щоб добитися кремоподібного стану. Додати сік лимона і знову перемішати.

4. Подавати різото, посипавши листочками м’яти.

Різото з зеленим горошком, шпинатом і м’ятою готово!

Смачного!