Другі страви

Рис з перцем і креветками

Спеціально для любителів морепродуктів ТМ “Жменька” пропонує цікавий і при цьому простий рецепт для обіду або вечері…

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • Креветки – 600 г
  • Лайм – 0,5 шт.
  • Червоний болгарський перець – 0,5 шт.
  • Жовтий болгарський перець – 0,5 шт.
  • Зелений болгарський перець – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Рис Супер Басматі ТМ «Жменька» – 1,5 склянки
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Мелений каєнський перець – за смаком

Як приготувати смажений рис з ананасом

1. Креветки очищаємо і маринуємо в суміші соку лайма і подрібненого часнику.

2. Рис Супер Басматі ТМ «Жменька» промиваємо кілька разів в холодній воді. Цибулю дрібно нарізаємо.

Порада! Рис Супер Басматі від ТМ «Жменька» володіє неповторним природним ароматом, який надає пікантності будь-якій страві. А витончено тонкі зерна після приготування подовжуються в 2 рази, не змінюючись при цьому в ширину. Такі властивості рису зроблять вашу страву незвичайною!

3. Болгарський перець очищаємо від насіння і перегородок і нарізаємо невеликими кубиками.

4. Цибулю обсмажуємо. Додаємо до неї рис, готуємо до золотистого кольору. Кидаємо болгарський перець. Вливаємо воду (вона повинна покривати рис приблизно на 1 см) і доводимо майже до готовності. Вже на цьому етапі Ваша кухня наповниться унікальним ароматом рису Супер Басматі.

5. Додаємо креветки. Коли вони будуть готові, приправляємо страву сіллю і каєнським перцем.

Смачного!