Фаршировані кабачки – це класичне блюдо, яке кожен готує за по-своєму, вносячи в класику свій характер і свої переваги. Але кожен з упевненістю відповість, що з яким настроєм не були б приготовані зелені «кабанчики» вони викликають тільки приємні та літні емоції! Пропонуємо оригінальний рецепт кабачків фаршированих «правильною» пшеничною кашею.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 5
Інгредієнти: |
|
Як приготувати кабачки фаршировані пшеничною крупою та грибами
1. Кожен кабачок розрізати на кілька однакового розміру циліндрів шириною приблизно 5-7 см.
2. З кожного циліндра за допомогою чайної ложки з одного боку вийняти м’якоть, намагаючись не прорізати його наскрізь і зберігаючи «денце», – має вийде щось подібне стаканчику.
3. Дрібно нарізати печериці та цибулю.
4. У чашу мультиварки влити оливкове масло та обсмажити в ньому цибулю та гриби на режимі «Смаження» або «Випічка» протягом 10 хвилин, поки не випарується сік грибів.
5. Додати в чашу пасту та вершки, перемішати і потримати ще близько хвилини.
6. Перекласти цибулю і гриби в окрему ємність, додати до них промиту пшеничну крупу ТМ «Жменька», сіль і перець. Ретельно перемішати і начинити сумішшю кабачки.
7. У чашу мультиварки влити воду так, щоб вона злегка покривала дно. Викласти в чашу кабачки разом з гілочкою оригано.
8. Закрити кришкою і готувати на режимі «Тушіння» 30 хвилин.
9. Після сигналу посипати кабачки тертим сиром і закрити кришку на кілька хвилин, щоб він розплавився.
Примітка: Для отримання золотистої скоринки можна поставити готові кабачки, посипані сиром, в розігріту до 200 С духовку буквально 2-3 хвилини. Подавати це блюдо смачніше зі сметаною.
Смачного!