Другі страви

Рис з куркою

Грецька кухня має свій традиційний аналог східного плову, як в Іспанії паелья або в Італії різотто. У грецькому варіанті це – рис з куркою і мигдалем. Готувати його дуже легко, а насолода буде незабутньою, адже страви з мигдалем завжди виходять дуже ароматними і злегка екзотичними…

Інгредієнти:
  • Рис пропарений ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Куряче м’ясо (краще стегенця) – 400 г
  • Мигдаль – 100 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Петрушка – пучок
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Солодкі родзинки – 100 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Виноградний оцет – 1 ст.л.
  • Вода – 2 л.

Як приготувати рис з куркою

1. Каструлю з водою доводимо до кипіння, відправляємо в неї курку, додаємо трохи солі і перцю, залишаємо варитися.

2. Поки вариться курка, корінь селери, цибулю і морквину нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в каструлю з куркою. Варимо хвилин 20 на слабкому вогні.

3. У цей час болгарський перець обполіскуємо і витягаємо з нього насіннєву коробочку. Нарізаємо соломкою, заправляємо виноградним оцтом і залишаємо маринуватися.

4. У великій сковороді розтоплюємо вершкове масло, прожарюємо спочатку цілі зерна мигдалю, потім додаємо маринований перець. Прожарюємо їх 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

5. Додаємо в сковороду рис Пропарений ТМ “Жменька” і прожарюємо хвилин 8-10, постійно помішуючи.

6. Потім поступово додаємо бульйон з овочами з каструлі, невеликими порціями (по 0,5 склянки), поки рідина не покриє весь рис.

7. Додаємо промиті родзинки і гарненько перемішуємо. Час від часу доливаємо бульйон в сковорідку (пропарений рис вбирає в себе багато рідини, тому необхідно постійно додавати її).

8. У цей час витягаємо курку з каструлі і даємо їй охолонути. Потім знімаємо все м’ясо з кісток і нарізаємо невеликими кубиками. Кісточки та шкурку відкладаємо вбік, вони нам більше не знадобляться.

9. Курку відправляємо в сковороду і все добре перемішуємо. Додаємо сіль і перець за необхідності. Продовжуємо тушкувати рис до готовності, час від часу підливаючи бульйон (його потрібно витратити весь). Якщо після закінчення 25 хвилин приготування рису в сковороді багато рідини, то включаємо великий вогонь і чекаємо, поки зайва волога випарується.

10. Перед подачею до столу страву прикрашаємо зеленню петрушки.

Смачного!