Другі страви

Дорадо на грилі

Дорадо – морська риба, яка водиться в Середземному морі. Для нас ця риба ще не стала звичною, тому за порадою як приготувати дорадо на грилі ми звернулися до італійців. І ось що з цього вийшло…

Інгредієнти:
  • Риба дорадо – 1 шт.
  • Рис Жасмін ТМ “Жменька” – 200 г
  • Вершки – 100 мл
  • Лайм – 1 шт.
  • Шпинат – 0,5 пучка
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Суміш перців горошком, натуральна морська сіль Крупна ТМ “Salute di Mare”, імбир, каррі порошок, сухі трави – за смаком

Як приготувати дорадо на грилі

1. Рибу розморожуємо і очищаємо від луски. Робимо поздовжній надріз по черевцю і виймаємо всі нутрощі. Поперек боків риби робимо кілька надрізів до хребта (щоб тушка рівномірно замаринувалася і не морщинилася під час смаження).

2. В ступці змішуємо по 1 кавовій (або по 0,5 чайної) ложки суміші перців горошком, натуральної морскої солі ТМ “Salute di Mare” і сухих трав. Додаємо 0,5 кавової (або 0,25 чайної) ложки меленого імбиру і розтираємо все до стану порошку.

3. Рибу ретельно натираємо сухою сумішшю. Лайм розрізаємо на 2 половинки, одну відкладаємо, а з другої видавлюємо весь сік, яким поливаємо дорадо. Перекладаємо рибу у велику тарілку або будь-яку іншу ємність і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

4. Тим часом обриваємо листя шпинату, ошпарюємо їх окропом і обдаємо холодною водою (так вони стануть м’якішими). Відправляємо листя шпинату в блендер, туди ж вливаємо вершки і 1-2 ст.л. соку лайма. Збиваємо все до отримання однорідної маси.

5. Розкалюємо на сковороді оливкову олію до здобуття специфічного запаху і заливаємо в неї всю суміш з блендера. На середньому вогні, постійно помішуючи, випаровуємо приблизно половину всієї рідини так, щоб отримати соус консистенції густої сметани.

6. Рис Жасмін ТМ “Жменька” відварюємо до готовності, приправивши сіллю і порошком карі на кінчику ножа (для надання апетитного жовтого відтінку).

7. Замаринований дорадо обсушуємо паперовим рушником і смажимо на грилі до готовності (по 7-8 хвилин з кожного боку). Як тільки риба готова, викладаємо її на блюдо і поливаємо соком половинки лайма.

8. Поруч з рибою викладаємо готовий рис кульками. Соусом злегка приправляємо дорадо і наливаємо його або поряд з рибою, або в окрему піалу.

Смачного!

Назад до списку