Другі страви

Різотто з куркою

Різотто – це навіть не зовсім страва з рисом, скоріше спосіб приготування самого рису. Адже рідина для приготування різотто додається невеликими порціями, а не відразу рис вариться в каструлі з водою, причому перша порція рідини – це біле вино, а потім додається бульйон. Давайте докладніше розберемося, як приготувати на перший погляд легкий рецепт.

Інгредієнти:
  • Рис Арборіо ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Курячі гомілки – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Корінь селери – 50 г
  • Корінь пастернаку – 50 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Біле вино – 100 мл
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Сир Пармезан – 50 г
  • Сіль, перець, суміш сухих трав, лавровий листок – за смаком

Як приготувати різотто з куркою

1. Варимо курячий бульйон: каструлю з курячими гомілками заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить і з’явиться піна, зливаємо всю воду і заливаємо нову – зміна води допоможе нам отримати гарний прозорий курячий бульйон. Продовжуємо варити бульйон.

2. У цей час очищуємо від лушпиння моркву і коріння, нарізаємо їх дрібними кубиками і відправляємо в бульйон. Кидаємо в каструлю 1 лавровий листок і варимо 20 хвилин.

Важливо! Ніякі спеції в бульйон додавати не потрібно: сіль, перець і сухі трави додаються в страву пізніше

3. Курку витягаємо з бульйону і охолоджуємо. Витягуємо з каструлі лавровий листок і викидаємо його. Сам бульйон ставимо на дуже маленький вогонь.

4. У цей час глибокий сотейник ставимо на великий вогонь, розігріваємо в ньому оливкову олію і даємо їй трохи прокалитися. Як тільки відчуємо специфічний запах, відправляємо в сотейник роздавлені ножем зубчики часнику. Як тільки часник почне рум’янитися – виймаємо його із сотейника і викидаємо. Таким чином ми отримали ароматну олію.

5. Цибулю очищуємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо її на ароматній олії до м’якості. Додаємо трохи спецій і рис Арборіо ТМ “Жменька”. Постійно помішуючи, обсмажуємо весь вміст сотейника поки рис не стане напівпрозорим. Потім додаємо в рис вино.

6. Як тільки рис вбере в себе вино, додаємо 0,5 склянки курячого бульйону з каструльки. Стежимо за тим, щоб рис кипів не сильно, а зовсім трохи. Після того, як рис ввібрав в себе першу порцію бульйону, доливаємо другу. Таким чином під час приготування різотто додаємо близько 4 склянок бульйону за 20 хвилин варіння рису.

7. У цей час з відвареної курки знімаємо все м’ясо і крупно його нарізаємо. Додавати курку необхідно тоді, коли рис готовий наполовину (приблизно між 2 і 3 склянкою бульйону).

8. Коли рис вже готовий, вимикаємо вогонь під сотейником і посипаємо різотто тертим пармезаном. Перемішуємо страву, щоб сир розплавився, і розкладаємо по тарілках.

Смачного!