Другі страви

Плов з куркою і барбарисом

Приготувати воістину смачний плов з куркою і барбарисом насправді не так і складно, як здається. Тут важливо володіти кількома секретами і правильно підібрати інгредієнти. Наприклад, приготувати плов з курки і з сушеним барбарисом…

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • Куряче філе – 1 кг
  • Рис для плову Девзира ТМ “Жменька” – 400 г
  • Цибулина – 4 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Сушений барбарис – 1 ст.л.
  • Зіра – 1 ст.л.
  • Мелений червоний перець – 0,5 ч.л.
  • Кмин – 0,5 ч.л.
  • Курага – 100 г
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком

Як приготувати плов з куркою і барбарисом

1. Філе нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю і моркву очищаємо. Лук крупно рубаємо, моркву нарізаємо соломкою середньої товщини і обсмажуємо овочі в сотейнику на гарячому рослинному маслі 5 хв.

2. Додаємо до овочів філе, барбарис, зіру, перець і кмин, солимо за смаком. Помішуючи, обсмажуємо все 3-5 хв. Зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо під кришкою ще 5 хв.

3. Курагу заливаємо киплячою водою, варимо 5 хв, відкидаємо на друшляк і додаємо в сотейник. Вливаємо близько 200 мл води і тушкуємо курагу з овочами та прянощами 10 хв.

4. Рис для плову Девзира ТМ “Жменька” заливаємо теплою водою на 20 хв, промиваємо до прозорості і даємо воді стекти. Після промивання буде видно характерну темну смужку на кожному зернятку, яка і говорить про справжність рису.

5. Викладаємо рис у сотейник на м’ясо з курагою рівним шаром. Вливаємо стільки гарячої води, щоб вона покривала рис на 3 см, і варимо, поки вода не піде з поверхні рису.

6. Головку часнику очищаємо, розбираємо на зубчики і встромляємо їх в рис. Накриваємо сотейник кришкою і готуємо плов на повільному вогні 10 хв. Готовий плов перекладаємо на блюдо сервіровки або розкладаємо по порційних тарілках. Подаємо гарячим.

Смачного!

Назад до списку