Другі страви

Перець фарширований рисом

Страви зі свинини популярні в усьому світі, а рецепти зі свининою є в кожній кухні світі, в тому числі і в українській. ТМ “Жменька” розповість Вам про те, як приготувати свинину з овочами за старовинним українським рецептом…

Інгредієнти:

На 4 порції:

  • Болгарський перець – 4 шт. 
  • Рис пропарений ТМ «Жменька» – 100 г
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 100 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Зелень
  • Сіль

Для томатного соусу-лечо:

  • Помідори – 2-3 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цукор – 1/3 ч.л.
  • Сіль

Як приготувати перець фарширований рисом

1. Перці розрізаємо на дві половинки, видаляємо насінну коробку.

2. Пропарений рис ТМ «Жменька» промиваємо і відварюємо до напівготовності (10 хвилин).

3. Помідори нарізаємо кубиками. Часник очищаємо і дрібно рубаємо. Зелень промиваємо і рубаємо.

4. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на крупній тертці. Гриби промиваємо і дрібно нарізаємо. На розігрітій з оливковою олією сковороді обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору, додаємо гриби і тушкуємо 3-4 хвилини, потім додаємо моркву і тушкуємо ще 4-5 хвилин. Знімаємо з вогню і трохи охолоджуємо.

5. З’єднуємо рис з тушкованою сумішшю, додаємо помідори, зелень, часник, солимо за смаком і перемішуємо.

6. Наповнюємо перці начинкою.

7. Готуємо томатний соус-лечо. Помідори натираємо на крупній тертці. Болгарський перець ріжемо невеликими кубиками. Часник дрібно рубаємо. У каструльці з товстим дном тушкуємо болгарський перець і помідорову кашку 15-20 хвилин, поки не загусне, додаємо часник, цукор, сіль за смаком.

8. У томатний соус викладаємо фаршировані перці, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 30-40 хвилин.

9. При подачі поливаємо соусом, в якому гасився перець, посипаємо зеленню.

Смачного!