Страви зі свинини популярні в усьому світі, а рецепти зі свининою є в кожній кухні світі, в тому числі і в українській. ТМ “Жменька” розповість Вам про те, як приготувати свинину з овочами за старовинним українським рецептом…
Інгредієнти: |
На 4 порції:
Для томатного соусу-лечо:
|
Як приготувати перець фарширований рисом
1. Перці розрізаємо на дві половинки, видаляємо насінну коробку.
2. Пропарений рис ТМ «Жменька» промиваємо і відварюємо до напівготовності (10 хвилин).
3. Помідори нарізаємо кубиками. Часник очищаємо і дрібно рубаємо. Зелень промиваємо і рубаємо.
4. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на крупній тертці. Гриби промиваємо і дрібно нарізаємо. На розігрітій з оливковою олією сковороді обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору, додаємо гриби і тушкуємо 3-4 хвилини, потім додаємо моркву і тушкуємо ще 4-5 хвилин. Знімаємо з вогню і трохи охолоджуємо.
5. З’єднуємо рис з тушкованою сумішшю, додаємо помідори, зелень, часник, солимо за смаком і перемішуємо.
6. Наповнюємо перці начинкою.
7. Готуємо томатний соус-лечо. Помідори натираємо на крупній тертці. Болгарський перець ріжемо невеликими кубиками. Часник дрібно рубаємо. У каструльці з товстим дном тушкуємо болгарський перець і помідорову кашку 15-20 хвилин, поки не загусне, додаємо часник, цукор, сіль за смаком.
8. У томатний соус викладаємо фаршировані перці, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 30-40 хвилин.
9. При подачі поливаємо соусом, в якому гасився перець, посипаємо зеленню.
Смачного!