Другі страви

Свинина з овочами

Страви зі свинини популярні в усьому світі, а рецепти зі свининою є в кожній кухні світі, в тому числі і в українській. ТМ “Жменька” розповість Вам про те, як приготувати свинину з овочами за старовинним українським рецептом…

Інгредієнти:
  • Свинина – 500 г
  • Горох колотий ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Пюре з помідорів – 2,5 ст.л.
  • Борошно жорнове цілозерне пшеничне Органічне ТМ “Жменька” – 1 ст.л.
  • Вершкове масло – 20 г
  • Цибулина – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Корінь пастернаку – 1 шт.
  • Лавровий листок – 1 шт.
  • Дрібно порубана зелень петрушки – 1 ст.л.
  • М’ясний бульйон – 1 склянка
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати свинину з овочами

1. Горох колотий ТМ “Жменька” замочуємо в холодній воді на 1 годину. За цей час свинину нарізаємо маленькими кубиками, солимо, посипаємо жорновим цілозерним пшеничним борошном ТМ “Жменька” і обсмажуємо до появи рум’яної скоринки.

2. Горох колотий ТМ “Жменька” відварюємо до напівготовності.

3. Шаткуємо цибулю, моркву, коріння петрушки і пастернаку.

4. У розігрітому сотейнику розтоплюємо вершкове масло і викладаємо шарами складові майбутньої страви: спочатку овочі й коріння, потім свинину, зверху напівготовий горох, знову овочі й коріння. Додаємо сіль, перець і лавровий листок, заливаємо бульйоном і тушкуємо 20-25 хвилин.

5. Заливаємо нашу свинину з овочами сметаною, зверху – томатним пюре. Відправляємо в розігріту до 200 С духовку на 10 хвилин. Перед подачею до столу посипаємо зеленню петрушки.

Порада! Свинину з овочами можна подавати і як самостійну страву, і разом з різноманітними гарнірами: відвареною картоплею, рисом або макаронами

Смачного!

Назад до списку