Другі страви

Різотто з грибами

Ще один варіант смачного італійського різотто з грибами. Цей рецепт також можна віднести до вегетаріанської кухні…

Інгредієнти:
  • Рис Арборіо ТМ “Жменька” – 200 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Лисички – 300 г
  • Білі гриби – 100 г
  • Сир Пекоріно Романо – 50 г
  • Біле вино – 100 мл
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Тимьян – 1 пучок
  • Базилік, кріп, петрушка – за смаком
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Оливкова олія для зажарки
  • Овочевий бульйон або вода

Як приготувати різотто з грибами

1. Ставимо на вогонь сотейник або велику сковороду. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо в ній на оливковій олії.

2. Додаємо рис Арборіо ТМ “Жменька” і обсмажуємо ще хвилину.

3. Потім робимо маленький вогонь і потихеньку вливаємо біле вино. Періодично помішуємо. Як тільки вино випарується, заливаємо воду або овочевий бульйон такими ж невеликими порціями по 0,5 склянки.

4. Зелень дрібно рубаємо. Гриби нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо їх на оливковій олії.

5. За 5 хвилин до готовності рису обсмажені гриби додаємо в сковороду. Солимо й перчимо нашу страву.

6. Перед вимкненням вогню додаємо зелень і сир.

Смачного!