Другі страви

Фаршировані баклажани

ТМ «Жменька» дарує фаршировані баклажани всім любителям пісної кухні. Округлі баклажанні човники з прекрасним томатним соусом і корицею…

Інгредієнти:
  • Кус-кус Пшеничний ТМ «Жменька» – 150 г
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Бакалажани – 2 шт.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Помідори – 5 шт.
  • Морська харчова сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Овочевий бульйон – 300 мл
  • Мед – 1 ст.л.
  • Мелена кориця – щіпка
  • Мелений імбир – щіпка

Як приготувати фаршировані баклажани

1. Очищаємо цибулю і часник, нарізаємо їх кубиками і обсмажуємо на 2 ст.л. оливкової олії.

2. Половину цибулі та часнику змішуємо з корицею, медом, імбиром, сіллю і перцем.

3. Помідори розрізаємо на невеликі шматочки і відправляємо їх у каструлю. Проварюємо їх протягом 10 хвилин на середньому вогні.

4. Баклажани промиваємо під проточною водою і розрізаємо вздовж на четвертинки. Обмазуємо їх 2 ст.л. оливкової олії, посипаємо перцем і сіллю. Запікаємо їх 20 хвилин у розігрітій до 180 С духовці.

5. Проварені помідори змішуємо із заправкою з луку, часнику, меду, кориці та імбиру. За допомогою блендера перетворюємо на пюре.

6. Баклажани витягаємо з духовки, за допомогою ложки видаляємо м’якоть в миску.

7. До м’якоті додаємо ще трохи солі, перцю, другу половину обсмажених цибулі та часнику, потім весь Кус-кус ТМ «Жменька». Перемішуємо і проварюємо в овочевому бульйоні 5 хвилин до готовності Кус-куса.

8. Човники з баклажана заповнюємо сумішшю з Кус-куса і подаємо до столу з соусом з помідорів.

Смачного!