Другі страви

Паелья з Кус-кусом

Кус-кус – це унікальна крупа, яка чудово поєднується з найрізноманітнішими інгредієнтами. Її можна навіть використовувати як альтернативу для приготування незвичайної паельї з морепродуктами…

Інгредієнти:
  • Крупа Кус-кус ТМ “Жменька” – 300 г
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Червоний солодкий перець – 1 стручок
  • В’ялені помідори – 3 шт.
  • Креветки – 10-12 шт.
  • Кальмари і морські гребінці – 400 г
  • Петрушка – 0,5 пучка
  • Сіль – за смаком

Для бульйону:

  • Вода – 2 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 0,5 шт.
  • Лавровий листок
  • Чебрець – гілочка
  • Черешкова селера – 1 стеблина
  • Петрушка – 2-3 гілочки
  • Кістки білої риби
  • Сіль – 0,5 ст.л.

Як приготувати паелью з Кус-кусом

1. Очищаємо креветки від голів і панцирних пластин. Голови і панцирні пластини відкладаємо, креветки відправляємо в холодильник.

2. Для бульйону моркву і цибулю очищаємо, нарізаємо, додаємо чебрець, петрушку, селеру і лавровий лист, в каструлі заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і варимо 20 хв.

3. Додаємо в каструлю кістки риби, голови і панцирні пластини креветок. Варимо під кришкою ще 15 хв. Бульйон солимо і проціджуємо.

4. Часник очищаємо і нарізаємо пластинами. Перець, видаливши насіння, нарізаємо скибочками. Помідори нарізаємо шматочками. Петрушку промиваємо, перебираємо, обсушуємо і дрібно рубаємо.

5. На оливковій олії обсмажуємо часник до напівпрозорої. Додаємо перець, помідори і обсмажуємо близько 5 хв. Додаємо в сковороду морепродукти, всипаємо Кус-кус пшеничний ТМ “Жменька”, вливаємо 1 л холодного бульйону, доводимо до кипіння і готуємо 5-8 хв, поки кус-кус не вбере весь бульйон. Паелью солимо за смаком. Готову страву посипаємо рубаною петрушкою. Подаємо гарячою.

Смачного!

Назад до списку