Перші страви

Суп харчо з яловичиною та рисом

Це рецепт пряного, ароматного харчо з ніжним рисом, яловичиною і прянощами…

Інгредієнти:
  • Яловичина – 800 г
  • Ріпчаста цибуля – 400 г
  • Соус ткемалі – 200 г
  • Довгозернистий рис ТМ «Жменька» – 150 г
  • Волоські горіхи – 150 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень петрушки – за смаком

Як приготувати суп харчо з яловичиною та рисом

1. Яловичину промиваємо під проточною водою і укладаємо у велику каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Всю піну знімаємо шумівкою. Варимо яловичий бульйон не менше 1,5 годин. Потім м’ясо виймаємо і відкладаємо в тарілочку.

2. Цибулю очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Обсмажуємо на олії до золотистості. Потім відправляємо її в м’ясний бульйон, туди ж засипаємо довгозернистий рис ТМ «Жменька». Доводимо до кипіння і проварюємо 15 хвилин.

3. У ступці товчемо волоські горіхи. Потім додаємо до них часник і знову товчемо суміш. Далі засипаємо в ступку хмелі-сунелі і перемішуємо.

4. Додаємо в суп ткемалі і засипаємо прянощі, солимо за смаком. Відварену яловичину розрізаємо на шматочки і повертаємо в харчо. Перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо ще кілька хвилин.

5. Розлитий по тарілках суп харчо прикрашаємо рубаною зеленню петрушки і подаємо до столу.

Смачного!