Другі страви

Полента з грибами

Полента с грибами
Полента з грибами – традиційна італійська страва – полента, відмінно поєднується з різними соусами і грибами, вбираючи їх смак і аромат.
Кількість порцій – 4
Інгредієнти:

Для Поленти:

  • Крупа кукурудзяна ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Сир Пармезан – 30 г 
  • Оливкова олія -1,5 ст.л.
Для грибів:
  • Гриби печериці – 450 г
  • Цибуля – 3 шт
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч.л.
  • Свіжий чебрець, дрібно нарізаний – 1,5 ч.л.
  • Свіжа шавлія, дрібно нарізана – 1,5 ч.л.
  • Сухе біле вино – 1/2 склянки
  • Овочевий бульйон – 1 склянка
  • Петрушка і тертий сир для прикраси страви

Як приготувати поленту з грибами

1. Відварюємо крупу кукурудзяну ТМ “Жменька” згідно інструкції на упаковці. В готову крупу додаємо масло, сир і все ретельно перемішуємо.

2. Тим часом готуємо форму, в якій будемо охолоджувати нашу поленту – застеляємо її папером для випічки. В форму перекладаємо поленту і розрівнюємо. Щільно закриваємо і ставимо у холодильник мінімум на 3 години.

3. У великій сковороді розігріваємо оливкову олію і на середньому вогні обсмажуємо цибулю і гриби, солимо. Коли рідина в грибах випарується, додаємо подрібнений часник, зелень і чорний перець. Потім додаємо вино і варимо до тих пір, поки воно не випарується. Додаємо овочевий бульйон і варимо близько 15 хвилин, поки рідина не зменшиться в два рази. Знімаємо з вогню і приправляємо за смаком сіллю і перцем.
4. Розігріваємо гриль приблизно до 400°С. Поки гриль нагрівається, дістаємо поленту з холодильника і ріжемо скибочками 1-1,5 см. Змащуємо шматочки поленти оливковою олією.
5. Викладаємо шматочки поленти на решітку гриля під невеликим кутом (це робить відбитки гриля на поленті більш красивими). Готуємо на грилі 5 хвилин на кожній стороні, до утворення темно-золотистих смужок. Перекладаємо шматочки поленти на блюдо. Подаємо до столу з викладеними зверху грибами, натертими пармезаном і дрібно нарізаною петрушкою.

Смачного!

Назад до списку