Полента з грибами – традиційна італійська страва – полента, відмінно поєднується з різними соусами і грибами, вбираючи їх смак і аромат.
Кількість порцій – 4
Інгредієнти: |
Для Поленти:
- Крупа кукурудзяна ТМ “Жменька” – 1 склянка
- Сіль – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 2 ст.л.
- Сир Пармезан – 30 г
- Оливкова олія -1,5 ст.л.
Для грибів:
- Гриби печериці – 450 г
- Цибуля – 3 шт
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Часник – 2 зубчики
- Перець чорний мелений – 1/4 ч.л.
- Свіжий чебрець, дрібно нарізаний – 1,5 ч.л.
- Свіжа шавлія, дрібно нарізана – 1,5 ч.л.
- Сухе біле вино – 1/2 склянки
- Овочевий бульйон – 1 склянка
- Петрушка і тертий сир для прикраси страви
|
Як приготувати поленту з грибами
|
1. Відварюємо крупу кукурудзяну ТМ “Жменька” згідно інструкції на упаковці. В готову крупу додаємо масло, сир і все ретельно перемішуємо. |
|
2. Тим часом готуємо форму, в якій будемо охолоджувати нашу поленту – застеляємо її папером для випічки. В форму перекладаємо поленту і розрівнюємо. Щільно закриваємо і ставимо у холодильник мінімум на 3 години.
|
|
3. У великій сковороді розігріваємо оливкову олію і на середньому вогні обсмажуємо цибулю і гриби, солимо. Коли рідина в грибах випарується, додаємо подрібнений часник, зелень і чорний перець. Потім додаємо вино і варимо до тих пір, поки воно не випарується. Додаємо овочевий бульйон і варимо близько 15 хвилин, поки рідина не зменшиться в два рази. Знімаємо з вогню і приправляємо за смаком сіллю і перцем. |
|
4. Розігріваємо гриль приблизно до 400°С. Поки гриль нагрівається, дістаємо поленту з холодильника і ріжемо скибочками 1-1,5 см. Змащуємо шматочки поленти оливковою олією. |
|
5. Викладаємо шматочки поленти на решітку гриля під невеликим кутом (це робить відбитки гриля на поленті більш красивими). Готуємо на грилі 5 хвилин на кожній стороні, до утворення темно-золотистих смужок. Перекладаємо шматочки поленти на блюдо. Подаємо до столу з викладеними зверху грибами, натертими пармезаном і дрібно нарізаною петрушкою. |
Смачного!