Другі страви

Перлотто з грибами

Помідори, рис і риба – мабуть, ідеальне поєднання для повноцінної за вмістом корисних речовин страви. Як її приготувати перлотто з грибами – читайте далі…

Інгредієнти:
  • Перлова крупа ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Лісові гриби – 300 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вершки 10% – 100 мл
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Вершкове масло – 1 ч.л.
  • Бальзамічний оцет – 2-3 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Орегано сушений – за смаком
  • Петрушка – декілька гілочок
  • Болгарський перець – для прикраси

Як приготувати перлотто з грибами

1. Лісові гриби гарненько промиваємо у воді, нарізаємо і проварюємо в підсоленій воді протягом 1,5 годин. Після приготування грибний бульйон не виливайте, він нам ще знадобиться.

2. Перлову крупу ТМ “Жменька” промиваємо в ситі під проточною водою і обсушуємо від зайвої води.

3. Цибулину очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і прожарюємо на оливковій олії до прозорості.

4. До цибулі додаємо вершкове масло. Як тільки воно розтопиться – засипаємо перловку і прогріваємо її, постійно помішуючи, поки вона не стане трохи прозорою.

5. Поступово, порціями по 1 ополонику додаємо в сковороду теплий грибний бульйон, постійно помішуючи. Як тільки перша порція вбереться – наливаємо другу і так далі.

6. Перед тим як перловка буде майже готова, вливаємо в сковороду бальзамічний оцет.

7. Через 2-3 хвилини додаємо до перловки гриби, вершки, перець і орегано. Всю суміш перемішуємо і томимо ще хвилин 15-20, при необхідності підливаючи ще грибний бульйон.

Важливо! Сіль не додаємо, так як грибний бульйон і так був підсолений

8. Перед подачею до столу перлотто прикрашаємо зеленню петрушки і скибочками болгарського перцю.

Смачного!

 
Назад до списку