Помідори, рис і риба – мабуть, ідеальне поєднання для повноцінної за вмістом корисних речовин страви. Як її приготувати перлотто з грибами – читайте далі…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати перлотто з грибами
1. Лісові гриби гарненько промиваємо у воді, нарізаємо і проварюємо в підсоленій воді протягом 1,5 годин. Після приготування грибний бульйон не виливайте, він нам ще знадобиться.
2. Перлову крупу ТМ “Жменька” промиваємо в ситі під проточною водою і обсушуємо від зайвої води.
3. Цибулину очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і прожарюємо на оливковій олії до прозорості.
4. До цибулі додаємо вершкове масло. Як тільки воно розтопиться – засипаємо перловку і прогріваємо її, постійно помішуючи, поки вона не стане трохи прозорою.
5. Поступово, порціями по 1 ополонику додаємо в сковороду теплий грибний бульйон, постійно помішуючи. Як тільки перша порція вбереться – наливаємо другу і так далі.
6. Перед тим як перловка буде майже готова, вливаємо в сковороду бальзамічний оцет.
7. Через 2-3 хвилини додаємо до перловки гриби, вершки, перець і орегано. Всю суміш перемішуємо і томимо ще хвилин 15-20, при необхідності підливаючи ще грибний бульйон.
Важливо! Сіль не додаємо, так як грибний бульйон і так був підсолений
8. Перед подачею до столу перлотто прикрашаємо зеленню петрушки і скибочками болгарського перцю.
Смачного!