Другі страви

Рис з куркою та овочами

Навіть простий рис з куркою та овочами можна приготувати по-особливому. Як саме? Читайте далі…

Інгредієнти:
  • Ціла курка – 1,5 кг
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Солодкий червоний перець – 1 шт.
  • Зелений горошок (можна заморожений) – 100 г
  • Відбірний рис ТМ «Жменька» – 500 г
  • Біле сухе вино – 100 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Гострий перець чилі – за смаком
  • Зіра – 0,5 ч.л.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Курячий бульйон – 0,5 л
  • Часточка лайма або лимона – для прикраси

Як приготувати рис з куркою та овочами

1. Курку розрізаємо на 8 частин. Кожен шматок проколюємо в кількох місцях ножем, натираємо чавленим часником, солимо і перчимо за смаком. Потім додаємо зіру і гострий перець, заливаємо білим вином і маринуємо півгодини в теплому місці. За цей час кілька разів курку перевертаємо, щоб маринування було рівномірним.

2. Шматочки курки обсушуємо за допомогою паперового рушника від зайвого маринаду і обсмажуємо в сильно розжареному рослинному маслі в широкій каструлі з товстим дном до утворення рум’яної скоринки. Потім перекладаємо їх у тарілку.

3. Овочі нарізаємо невеликими кубиками (приблизно 1х1 см).

4. У каструлі, в якій обсмажували курку, пасеруємо на сильному вогні цибулю і моркву, постійно помішуючи і зіскоблюючи з дна пригорілий сік. Потім додаємо болгарський перець і горошок (можна навіть заморожений). Овочі не томимо в каструлі, вони повинні залишитися злегка хрусткими і не втратити форму.

5. Додаємо в каструлю Відбірний рис ТМ «Жменька», перемішуємо з овочами і злегка обсмажуємо, щоб він просочився соком і олією. Потім зверху викладаємо шматочки курки.

6. Заливаємо добре посоленим бульйоном так, щоб він закривав рис на 1 см. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до самого слабкого і проварюємо, щільно накривши кришкою, близько півгодини поки рис не приготується.

7. Знімаємо шматки курки, обережно перемішуємо рис лопаткою, захоплюючи з дна. На дні він злегка пригорить і побуріє – так і має бути. Перед подачею до столу прикрашаємо скибочкою лайма чи лимона.

Смачного!