Другі страви

Нешліфований рис з овочами

Нешліфований рис надзвичайно корисний для організму людини і високо цінується дієтологами і прихильниками правильного харчування. До того ж цей сорт рису відмінно поєднується з овочами і збагачує їх смак своїм неповторним горіховим ароматом.

Кількість порцій – 12
Інгредієнти:
  • Нешліфований рис ТМ “Жменька”- 1 склянка
  • Часник – 1 головка
  • Цибуля –  2 головки
  • Перець солодкий – 1 шт
  • Кукурудза консервована – 1 (маленька баночка)
  • Зелена квасоля (свіжоморожена) – 100 г
  • Морква – 2 шт
  • Рослинна олія – 3 ст.л
  • Спеції: перець чорний, сіль, зіра, каррі

Як приготувати нешліфований рис з овочами

1. Рис нешліфований ТМ “Жменька” промиваємо і замочуємо в холодній воді на 15-20 хвилин.

2. Часник поділяємо на часточки, але не очищаємо від лушпиння. Цибулю і моркву очищаємо. При цьому цибулю нарізаємо тонкою соломкою, а морквину натираємо на крупну тертку. Солодкий перець очищуємо від насіння і нарізаємо дрібними кубиками.

3. У казанку, сотейнику або качатниці розігріваємо олію. Для надання особливого пряного аромату додаємо в олію половину чайної ложки зіри і швидко обсмажуємо їх. Відразу ж додаємо нарізану цибулю і натерту моркву. Перемішуємо і смажимо на середньому вогні 5 хвилин.

4. Додаємо нарізаний червоний солодкий перець, солимо, перчимо і додаємо порошок каррі, за смаком. Для більш інтенсивного підфарбовування можна додати куркуму або шафран, хоча куркума, як правило, в каррі входить.

5. Перемішуємо всі інгредієнти і продовжуємо тушкувати на середньому вогні, без кришки приблизно 10 хвилин. Помішувати необхідно досить часто, щоб не підгоріло і просмажити рівномірно.

6. Далі додаємо зелену квасолю, її можна не розморожувати, весь вміст банки з консервованою кукурудзою, включаючи сік, і неочищені зубчики часнику. Перемішуємо і продовжуємо смажити ще кілька хвилин.

7. Додаємо промитий коричневий рис, попередньо зливши з нього воду. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо 5-6 хвилин.

8. Час приготування нешліфованого коричневого рису близько 40 хвилин на слабкому вогні. В кінці готування, якщо залишилося ще трохи рідини, просто зніміть кришку і дайте воді випаруватися остаточно. Важливо, щоб рис повністю зварився, а вода повністю вбралася і випарувалася.

9. Подаємо нешліфований рис з овочами гарячим.

Смачного!

Назад до списку