Другі страви

Полента з сиром і грибами

Полента, мамалига або просто кукурудзяна каша, запечена з різноманітними інгредієнтами – це нові тенденції сучасної кулінарії. Данина високій кухні віддана і сьогодні гуру кулінарії воліють прості і корисні страви, приготовані з доступних інгредієнтів. Кукурудзяна каша запечена з грибами, сиром і соусом бешамель – ось, що гідне захоплення!

Інгредієнти:
  • 300 г кукурудзяної крупи ТМ «Жменька»1 л молока
  • 200 г сиру фонтіна
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 2 жовтки
  • 400 г грибного міксу
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. ложка рубленої петрушки
  • 1 л соусу бешамель

Як приготувати поленту з сиром і грибами

1. Кип’ятимо молоко з сіллю, після чого потроху всипаємо кукурудзяну крупу ТМ «Жменька». Зменшуємо до мінімуму вогонь, накриваємо кришкою і, помішуючи кожні 5 хвилин, варимо близько 45 хвилин.

2. За хвилину до кінця приготування додаємо в «кашу» олію, половину тертого сиру, жовтки, сіль і перець за смаком і, гарненько перемішавши, знімаємо з вогню.

3. Потім беремо деко або тацю і розкладаємо поленту шаром не товще 2,5 см. Намагаємося максимально швидко її остудити.

4. Поки остигає полента, обсмажуємо в оливковій олії зубчик часнику (який потім витягаємо зі сковороди) і нарізаний грибний мікс. Підсоливши і поперчивши гриби, тримаємо їх на середньому вогні близько 15 хвилин. Перед кінцем приготування додаємо петрушку.

5. Як тільки полента охолоне, беремо чашку або будь-яку іншу круглу ємність і, змастивши краї олією, видавлюємо 8 кружечків. На дно кожної з 4 порційних керамічних або з жаростійкого скла формочок укладаємо по кружку поленти, потім шарами: бешамель, гриби, сир, кружок поленти і знову бешамель, гриби, сир.

6. Розігріваємо духовку до 200°С і запікаємо поленту, поки сир не набуде золотистого кольору.

7. Подаємо гарячою в тій же ємності, в якій вона запікалася.

Смачного!