Дотримуєтеся посту, але не знаєте яку пісну страву можна приготувати? Пропонуємо вашій увазі смачну альтернативу звичному плову з м’ясом – пісний плов з грибами.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати пісний плов
1. Гриби ретельно чистимо, миємо і ставимо варитися. Відварюємо гриби до м’якості (якщо це печериці, то приблизно 15 хвилин).
2. Виймаємо гриби і нарізаємо їх скибочками. Грибний бульйон будемо надалі використовувати для приготування плову.
3. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву і перець – соломкою, обсмажуємо на олії і додаємо гриби. Смажимо до золотистого кольору.
4. У жаровню, качатницю або просто в каструлю з товстим дном укладаємо шарами моркву і цибулю, гриби, рис Жасмін ТМ “Жменька”. Заливаємо всі інгредієнти гарячим бульйоном, солимо, перчимо, додаємо спеції.
5. Тушкуємо 10-15 хвилин. Після цього вдавлюємо неочищений часник. Щільно закриваємо кришкою й тушкуємо на повільному вогні ще приблизно 10 хвилин, до повного поглинання води. Якщо рідини ще трохи залишилося на дні, закрийте кришкою.
Смачного!