Другі страви

Пісний плов

Дотримуєтеся посту, але не знаєте яку пісну страву можна приготувати? Пропонуємо вашій увазі смачну альтернативу звичному плову з м’ясом – пісний плов з грибами.

Інгредієнти:
  • Гриби (печериці, гливи та ін) – 400 г
  • Рис Жасмін ТМ “Жменька” – 2 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт
  • Олія рослинна – 4 ст. л.
  • Грибний бульйон – 3 склянки
  • Перець болгарський (можна замінити лечо) – 1 шт
  • Кріп рублений – 2 ст. ложки
  • Перець чорний мелений, зіра, спеції для плову, сіль за смаком, часник.

Як приготувати пісний плов

1. Гриби ретельно чистимо, миємо і ставимо варитися. Відварюємо гриби до м’якості (якщо це печериці, то приблизно 15 хвилин).

2. Виймаємо гриби і нарізаємо їх скибочками. Грибний бульйон будемо надалі використовувати для приготування плову.

3. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву і перець – соломкою, обсмажуємо на олії і додаємо гриби. Смажимо до золотистого кольору.

4. У жаровню, качатницю або просто в каструлю з товстим дном укладаємо шарами моркву і цибулю, гриби, рис Жасмін ТМ “Жменька”. Заливаємо всі інгредієнти гарячим бульйоном, солимо, перчимо, додаємо спеції.

5. Тушкуємо 10-15 хвилин. Після цього вдавлюємо неочищений часник. Щільно закриваємо кришкою й тушкуємо на повільному вогні ще приблизно 10 хвилин, до повного поглинання води. Якщо рідини ще трохи залишилося на дні, закрийте кришкою.

Смачного!