Другі страви

Іспанська паелья

Шукати натхнення для створення сімейного меню найкраще серед знаменитих кухонь світу. Наприклад, в іспанській. І звичайно ж першою серед усіх страв варто спробувати знамениту іспанську паелью

Інгредієнти:
На 6 порцій:
  • Рис Пропарений Gold ТМ «Жменька» – 250 г
  • Куряча грудка – 500 г
  • Нежирна свинина – 200 г
  • Кролик – 2 ніжки
  • Морський коктейль – 250 г
  • Мідії – 6 шт.
  • Креветки – 6 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Червоний солодкий перець – 1 шт.
  • Зелений солодкий перець – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Курячий бульйон – 0,5 л
  • Оливкова олія – ​​6 ст.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Шафран – 1 ч.л.
  • Зелений горошок – 100 г
  • Артишоки – 200 г
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • Лимон – для подачі

Як приготувати іспанську паелью

1. Курку, свинину і кролика промиваємо під проточною водою і нарізаємо невеликими шматочками. Помідори бланшируємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Перці очищаємо від насіннєвої коробочки і нарізаємо смужками. Артишоки розрізаємо навпіл. Цибулю і часник подрібнюємо.

2. На сковороді з оливковою олією обсмажуємо м’ясо, періодично помішуючи, до золотистої скоринки. Потім додаємо цибулю і смажимо 1 хвилину. Потім додаємо перець, артишоки, помідори, горошок і часник. Додаємо сіль, перець і рис Пропарений Gold ТМ «Жменька». Заливаємо вміст сковороди бульйоном, помішуємо і робимо слабкий вогонь. Готуємо 15-20 хвилин.

3. Додаємо в сковороду морепродукти, перемішуємо вміст і готуємо ще 10 хвилин. Перед подачею до столу іспанську паелью прикрашаємо скибочками лимона.

Смачного!