Другі страви

Баклажани фаршировані кус-кусом і овочами

В Африці кус-кус символізує щастя і достаток. Наповніть і Ви свій будинок благополуччям, приготувавши таку надзвичайно смачну страву!

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • КУС-КУС ТМ «Жменька» в пакетиках для варки – 2 пакетики
  • Лимон – цедра і сік 1 половинки
  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори черрі – 100 г
  • Жовтий перець – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л.
  • Чебрець – 2 гілочки
  • Рубана петрушка – 1 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вершкове масло – 35 г

Як приготувати баклажани фаршировані кус-кусом і овочами

1. Готуємо кус-кус ТМ «Жменька»: пакетики з крупою опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо 2-3 хвилини. Виделкою чіпляємо пакетики за спеціальні петельки і витягаємо їх з каструлі. Розриваємо по лінії розриву і висипаємо кус-кус на тарілку. Додаємо до нього вершкове масло і перемішуємо.

2. Баклажани розрізаємо вздовж навпіл. Ложкою знімаємо м’якоть, залишаючи шар приблизно 0,5 см. М’якоть подрібнюємо і змішуємо з 1 ст.л. лимонного соку.

3. Половинки баклажана скроплюємо лимонним соком. Помідори черрі розрізаємо навпіл. Перець нарізаємо квадратиками. Цибулю і часник подрібнюємо.

4. У каструлі з товстими стінками розігріваємо оливкове масло, всипаємо цибулю, часник і перець. Помішуючи, прожарюємо вміст 3 хвилини. Потім додаємо в каструлю м’якоть баклажанів і готуємо ще 2 хвилини, помішуючи. Вимикаємо вогонь, солимо і перчимо за смаком.

5. Духовку розігріваємо до 200 С. У цей час у каструлю додаємо кус-кус, помідори і зелень. Приправляємо сіллю, перцем, лимонним соком і цедрою. Перемішуємо вміст каструлі і начиняємо ним половинки баклажанів.

6. Фаршировані баклажани викладаємо на підготовлену формочку і випікаємо в духовці 25 хвилин.

Смачного!

Назад до списку