Полента з брюссельською капустою – абсолютно незвичайна страва, яка змусить по-новому поглянути на просту кукурудзяну крупу…
Інгредієнти: |
На 4 порції:
|
Як приготувати поленту з брюссельською капустою
1. У каструлі змішуємо молоко і овочевий бульйон. Доводимо до кипіння і потихеньку всипаємо кукурудзяну крупу ТМ «Жменька». Постійно помішуючи, варимо крупу 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо кукурузці настоятися 15 хвилин.
2. Брюссельську капусту очищаємо і миємо. Бланшуємо її в киплячій підсоленій воді 8 хвилин, потім зливаємо воду, промиваємо капусту і даємо залишкам води стекти.
3. У каструлю з полентою додаємо половину пармезану, трохи солі і перцю. Перемішуємо.
4. Викладаємо поленту на змащену форму для випічки і розрівнюємо поверхню. Зверху викладаємо брюссельську капусту і посипаємо пармезаном.
5. Випікаємо поленту в розігрітій до 200 С духовці 20 хвилин або до появи золотистого кольору.
Смачного!