Другі страви

Полента з брюссельською капустою

Полента з брюссельською капустою – абсолютно незвичайна страва, яка змусить по-новому поглянути на просту кукурудзяну крупу…

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • Молоко – 150 мл
  • Овочевий бульйон – 0,5 л
  • Кукурудзяна крупа ТМ «Жменька» – 200 г
  • Брюссельська капуста – 600 г
  • Тертий пармезан – 60 г
  • Сіль, перець, мускатний горіх – за смаком
  • Оливкова олія – 1 ст.л.

Як приготувати поленту з брюссельською капустою

1. У каструлі змішуємо молоко і овочевий бульйон. Доводимо до кипіння і потихеньку всипаємо кукурудзяну крупу ТМ «Жменька». Постійно помішуючи, варимо крупу 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо кукурузці настоятися 15 хвилин.

2. Брюссельську капусту очищаємо і миємо. Бланшуємо її в киплячій підсоленій воді 8 хвилин, потім зливаємо воду, промиваємо капусту і даємо залишкам води стекти.

3. У каструлю з полентою додаємо половину пармезану, трохи солі і перцю. Перемішуємо.

4. Викладаємо поленту на змащену форму для випічки і розрівнюємо поверхню. Зверху викладаємо брюссельську капусту і посипаємо пармезаном.

5. Випікаємо поленту в розігрітій до 200 С духовці 20 хвилин або до появи золотистого кольору.

Смачного!