Десерти

Яблучний мус з манною крупою

Любите домашні десерти і хочете порадувати домочадців цікавими ласощами? Пропонуємо Вашій увазі яблучний мус з манною крупою – дуже ніжний і смачний десерт, який дуже швидко і легко приготувати …

Інгредієнти:
  • Манна крупа ТМ «Жменька» – 100 г
  • Яблука – 2-3 шт
  • Вода – 700 г
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Вершки – 80 г
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Листя м’яти для прикраси

Як приготувати яблучний мус з манною крупою

1. З яблук зрізаємо шкірку і видаляємо серцевину. Відварюємо їх у воді з цукром і корицею, потім витягуємо яблука з води і подрібнюємо в блендері.

2. У відвар від яблук засипаємо манну крупу ТМ «Жменька» дуже тоненькою і постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Проварюємо 5 хвилин.

3. У киплячу манку вливаємо яблучне пюре і добре перемішуємо.

4. Проварюємо ще 5 хвилин, безперервно помішуючи.

5. Готовий мус охолоджуємо, збиваємо міксером, додаючи вершки. Коли мус стане пінистим і злегка загусне, переливаємо його в посуд для подачі і залишаємо в холодному місці на кілька годин.

6. Перед подачею мус прикрашаємо листочком м’яти.

Порада! При бажанні мус також можна прикрашати меленими горішками, тертим шоколадом, меленою корицею

Смачного!