Десерти

Сирна паска без яєць з манкою і родзинками

Великодню трапезу за традицією прийнято починати, скуштувавши шматочок освяченого кулича або сирної паски. Представляємо вашій увазі смачну сирну паску без яєць! Не переживайте – цей рецепт сирної паски без яєць вас не підведе!

Інгредієнти:
  • Сир – 1 кг
  • Сметана – 100 г
  • Манна крупа ТМ «Жменька» – 50 г
  • Цукор – 125 г
  • Ванілін – 1 г
  • Вершкове масло – 70 г
  • Родзинки – 150 г

Як приготувати сирну паску без яєць з манкою і родзинками

1. Протріть сир через сито два рази або подрібніть в блендері. У сметану додайте манку і добре перемішайте. Збийте отриману суміш з вершковим маслом.

Порада! Якщо у вас під рукою немає сита або блендера, то для приготування сирної паски сир можна просто прокрутити через м’ясорубку.

2. Поставте суміш на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Змішайте сметану з сиром, додайте ванілін і родзинки.

Порада! Також ви можете додати в сирну паску без яєць нарізаний кубиками мармелад, горіхи, курагу безпосередньо в сирну суміш

3. Форму для паски або сито вистеліть марлею і викладіть в неї сирну масу.

Порада! Для приготування сирної паски з родзинками не обов’язково використовувати спеціальну форму у вигляді зрізаної піраміди. Підійде і друшляк, і різні формочки для випічки.

4. Поставте під гніт на холод на 10-12 годин. Перед подачею на стіл сирну паску прикрасьте родзинками.

Смачного!