Десерти

Кутя з пшеничної крупи

Наші бабусі готували кутю з цілих зерен пшениці, додавали до неї родзинки, мед і мак. Але приготування такої куті займало дуже багато часу. Пропонуємо вам швидкий, але не менш корисний рецепт куті з пшеничної крупи. З пшеничною крупою ваша кутя завжди буде розсипчастою, золотистою та ароматною.

Інгредієнти:
  • Пшенична крупа ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Мак – 70 г
  • Родзинки – 1-2 ст.л
  • Мед  – 1 ч.л.
  • Волоські горіхи – 0,5
  • Цукор за смаком
  • Курага для прикраси

Як приготувати кутю з пшеничної крупи

1. Для приготування пшеничної куті мак заливаємо окропом. Даємо деякий час настоятися.

2. Мак пропускаємо через м’ясорубку (можна так само подрібнити його в блендері або перетерти в ступці)

3. Варимо пшеничну крупу ТМ “Жменька” в співвідношенні 1 до 3 до готовності 20 хвилин.

4. Родзинки промиваємо, горіхи дрібно рубаємо або подрібнюємо у блендері.

5. Змішати всі інгредієнти для куті з пшеничної крупи. Перемішуємо, зверху кутю прикрашаємо курагою.

Смачної різдвяної куті!