Десерти

Кутя з рису (полтавська кутя)

На різдво приготування куті в різних куточках України дещо відрізняється. На Західній Україні роблять класичну кутю: з пшениці, маку, меду, горіхів. На Східній Україні: з рису, вишень (або узвару) та горіхів. У Полтаві кутю готують з рису, маку, меду, родзинок і горіхів. У Києві в різдвяний десерт додають ячмінь, мак, мед і горіхи. Але найсмачніша саме та кутя, до якої ви звикли з дитинства!

Інгредієнти:
  • Рис пропарений ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Мак – 100 г
  • Горіхи – 100 г
  • Родзинки
  • Мед за смаком

Як приготувати кутю з рису (полтавську кутю)

1. Рис пропарений ТМ “Жменька” відварюємо до готовності як вказано на упаковці. Пропарений рис дуже добре підходить до куті тому що володіє всіма необхідними властивостями для цієї страви: рис завжди рассипчасий, білий з цілими зернами, а також з пропареного рису виходить в 2 рази більше куті, ніж зі звичайного рису!

2. Мак промиваємо гарячою водою, проварюємо хвилин 5, добре зціджуємо воду і розтираємо до появи білого молочка.

Порада! Щоб мак краще перетирався, додайте в нього 2-3 ложки цукру.

3. Горіхи для куті необхідно дрібно порубати.

4. Охолоджений пропарений рис з’єднуємо з маком, додаємо за смаком мед, родзинки і подрібнені горіхи. Все добре розмішуємо.

Смачної вам Куті!