Десерти

Кутя з рису з маком і горіхами

Існує кілька класичних рецептів приготування куті. Ми ж пропонуємо вам сучасну варіацію традиційної різдвяної страви. У сучасній куті чудово поєднуються арахіс в шоколаді і цукати з класичними інгредієнтами рисом і маком.

Інгредієнти:
  • Рис пропарений ТМ “Жменька”- 2 склянки
  • Арахіс в шоколаді -100 г
  • Сирий арахіс – 100 г
  • Цукати – 100 г
  • Мак – 30-50 г
  • Цукор за смаком

Як приготувати кутю з рису з маком і горіхами

1. Гарантією смачної і розсипчастої куті є використання рису пропареного ТМ «Жменька». Рис пропарений ТМ “Жменька” ретельно промиваємо і заливаємо 4 склянками води. Варимо до готовності як вказано на упаковці, потім охолоджуємо. Завдяки спеціальній технології обробки рис пропарений ТМ “Жменька” завжди залишається розсипчастим, навіть якщо приготована кутя у вас простоїть не один день!

2. Мак мелемо на кавомолці або перетираємо в ступці, заливаємо окропом.

3. Змішуємо відварений пропарений рис, цукати, сирий арахіс і мак з цукром. Додаємо арахіс в шоколаді, шоколадна глазур якого зробить кутю красивого коричневого кольору.

4. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти і при необхідності додаємо цукор за смаком.

Смачної вам різдвяної куті!