Існує кілька класичних рецептів приготування куті. Ми ж пропонуємо вам сучасну варіацію традиційної різдвяної страви – кутя з рису з маком і горіхами. У куті чудово поєднуються арахіс в шоколаді і цукати з класичними інгредієнтами рисом і маком.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати кутю з рису з маком і горіхами
1. Гарантією смачної і розсипчастої куті є використання рису пропареного ТМ «Жменька». Рис пропарений ТМ “Жменька” ретельно промиваємо і заливаємо 4 склянками води. Варимо до готовності як вказано на упаковці, потім охолоджуємо. Завдяки спеціальній технології обробки рис пропарений ТМ “Жменька” завжди залишається розсипчастим, навіть якщо приготована кутя у вас простоїть не один день!
2. Мак мелемо на кавомолці або перетираємо в ступці, заливаємо окропом.
3. Змішуємо відварений пропарений рис, цукати, сирий арахіс і мак з цукром. Додаємо арахіс в шоколаді, шоколадна глазур якого зробить кутю красивого коричневого кольору.
4. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти і при необхідності додаємо цукор за смаком.
Смачної вам різдвяної куті!