Правильне харчування

Як правильно харчуватися

Как питаться правильно?

Баланс, помірність і різноманітність – ось три стовпи правильного харчування. Метафорично це можна порівняти з табуретом на трьох ніжках. Всі три принципи взаємозалежні і їх потрібно дотримуватися, щоб досягти оптимального, правильного і збалансованого харчування.

Баланс, помірність і різноманітність – принципи правильного харчування

Баланс

Для підтримки життя і виконання нашої щоденної роботи (заправляємо ми свій автомобіль, чи працюємо в саду, чи робимо щось ще) ми повністю залежимо від кількості кілокалорій, які спалюємо протягом дня. Якість і кількість кілокалорій прямо пов’язані з їжею, яку ми споживаємо. Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує, щоб

  • 15-30 % кілокалорій надходило з жиру,
  • 10-15% з білку і
  • 40-60% з вуглеводів.

Збалансоване харчування означає споживання продуктів з усіх основних продуктових категорій. У свою чергу це означає споживання злакових (рису, кукурудзи, пшениці), фруктів і овочів й продуктів, які слугують джерелом рослинних білків (бобові і стручкові культури) і тваринних протеїнів (яйця, молоко, сир), а також невеликої кількості цукру і рафінованих продуктів. Більшість вуглеводних кілокалорій повинні надходити зі складних вуглеводів, таких як рис. Такі продукти більш поживні і часто містять клітковину.

Помірність

Помірність дозволяє зберегти енергію. Тому важливо пам’ятати про неоціненну роль, яку відіграє помірність. Якщо надмірно споживати один продукт, то його поживна цінність, яка була б отримана організмом при його споживанні в обмеженій кількості і в поєднанні з іншими продуктами, буде розбалансована. Більш того, краще всього їсти часто маленькими порціями, ніж один або два рази в день. Часті перекуси сприяють підтримці енергії і збільшують витривалість.

Різноманітність

Різноманітність захищає від неповноцінної дієти. У дієтологічній науці різноманітність є матерія самого життя. Відомо більше 50 поживних елементів і величезна кількість інших харчових складових, важливих для здоров’я людини. Вживаючи в їжу різноманітні продукти, ми можемо бути впевнені, що отримаємо всі необхідні поживні речовини. Будьте ризикованими і включіть все розмаїття продуктів в свою дієту.

Включайте в раціон зелені листові овочі, достатньо буде в невеликих кількостях. Наприклад, додайте їх в соус, який ви подаєте до рису або використовуйте як овочі в рисових стравах.

Необхідну нам клітковину ви знайдете в цілозерних злаках (рис, кукурудза овес) а також в овочах і фруктах. Без таких продуктів наша дієта буде позбавлена ​​багатьох важливих поживних елементів, речовин, що сприяють здоров’ю, і клітковини

Будьте здорові і завжди пам’ятайте – Ми є те, що ми їмо!