Користь для здоров'я

Користь каші

Каші – це дуже корисний, поживний, смачний продукт, який ще й береже сімейний бюджет. Що саме корисного в кашах – читайте далі…

Крупи – найважливіше джерело рослинних білків і вуглеводів.

У них міститься багато мінеральних речовин і вітамінів групи В, завдяки чому крупи рекомендується включати в раціон щодня. Ще одна перевага круп в їх універсальності. Вони добре поєднуються з будь-якими іншими продуктами: м’ясом, рибою, грибами, овочами, фруктами, а також з них можна приготувати найрізноманітніші страви – супи, гарніри, закуски, салати і навіть десерти.

Каші багаті клітковиною, яка регулює травлення і покращує стан судин, що покращує роботу серцево-судинної системи людини.

Каші містять у необхідній кількості і потрібному нам співвідношенні залізо, мідь, цинк, фосфор, калій, кальцій, білки, а також вітаміни групи В, РР і Е. Тому, з’їдаючи тарілку каші щодня, у Вас не буде необхідності в аптечних вітамінних комплексах .

Каша допомагає зберегти фігуру. Злаки нормалізують обмін речовин і роботу шлунково-кишкового тракту, що відповідає за нашу вагу. Каша повільно перетравлюється і засвоюється організмом, а це означає тривале відчуття ситості і відсутність бажання перекусити (печивом, тістечком).

Каша допомагає бути в гарному настрої. Згідно з результатами проведених досліджень, люди, які регулярно вживають кашу на сніданок, не так сильно схильні до стресів, депресії, неврозів, і знаходяться в кращій фізичній формі, ніж ті, хто кашу не їсть. А американські дієтологи вважають, що люди, які їдять на сніданок кашу, рідше відчувають почуття дратівливості.

В чому особливість та користь каші

Гречана каша багата вітамінами групи В, незамінними амінокислотами, особливо лецитином. У 100 г гречаної каші містяться кальцій, магній, залізо, калій, цинк і фосфор.

В манній каші присутні вітаміни В1, В6, В9, Е, а також кальцій, магній, фосфор і залізо. Вона містить велику кількість фітину, який допомагає уникнути надлишку мінеральних речовин в кров’яних тільцях, зв’язках та інших частинах тіла, а також може попереджати рак товстої кишки, знижуючи окислювальний стрес в кишковому тракті.

Кукурудзяна каша є унікальним джерелом антиоксидантів, які стимулюють імунітет. Крім високого вмісту вітамінів і мінералів, кукурудзяна каша здатна очищати організм від важких металів і пестицидів завдяки клітковині.

Перлова каша унікальна харчовими волокнами, які при приготуванні виварюються і утворюють слиз. Він обволікає стінки шлунка (захищаючи їх від дратівливого впливу шлункового соку) і активізує перистальтику кишечника, тим самим покращуючи роботу всього шлунково-кишкового тракту.

Пшенична каша цінується підвищеним вмістом всіх вітамінів і мінералів, особливо фосфору і заліза, що благотворно впливає на здоров’я серцево-судинної та опорно-рухової систем.

Пшоно має властивість очищати організм від токсинів, шлаків, а також очищати печінку і виводити жири.

Ячна каша містить рекордну кількість клітковини в своєму складі, завдяки якій ячка допомагає очищати організм і сприяє схудненню.

Таким чином можна зробити висновок, що каша потрібна всім, хто приділяє увагу своєму здоров’ю!