Другі страви

Італійське різотто з грушею

Ніжний оксамитовий рис з солодкими нотками груші, оповитий ароматом сиру горгонзола, полонить кожного гастрономічного експерта або просто любителя смачно поїсти.

Час приготування: 180 хвилин
Кількість порцій: 6

Інгредієнти:
  • 160 г рису «Арборіo» ТМ «Жменька
  • 100 г сиру горгонзола
  • 40 г сиру пармезан
  • 60 г цибулі-шалот
  • 2 груші
  • 40 г вершкового масла
  • 100 мл сухого вина
  • сіль, перець
  • 400 мл овочевого бульйону
  • 40 мл оливкової олії

 

Як приготувати італійське різотто з грушею

1) Порізану цибулю обсмажити на оливковій олії до прозорості. Додай рис і смаж ще 2 хв.
2) Влити біле сухе вино і упарявати, постійно помішуючи. Додаючи невеликими порціями бульйон, варити рис 15 хв.
3) Одну грушу очисти і розім’яти м’якоть з половиною горгонзоли. Дрібно натерти пармезан і все додати в рис. Посолити, поперчити, додати вершкове масло і доварити.
4) Другу грушу нарізати тонкими скибочками, а решту горгонзоли кубиками. Різотто викласти на тарілку і прикрасити грушею і горгонзолою.

Смачного!


Арборіо
Найпопулярніший сорт італійського рису. Після приготування набуває кремоподібного вигляду, вбирає смак і аромат інших складових страви. Його бархатиста структура і ніжний вершковий смак полюблять у всьому світі.

 
Назад до списку