Закуски

Перець фарширований кус-кусом

Звичний перець, фарширований незвичним й екзотичним кус-кусом – це незвичайно, смачно і красиво. Здивуйте своїх рідних і близьких, приготувавши такі ласощі…

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • Болгарський перець – 4 шт.
  • Крупа Кус-Кус ТМ «Жменька» – 150 г
  • Цукіні – 1 шт.
  • Помідори черрі – 1 склянка
  • Цибулина – 1 шт.
  • Фета – 200 г
  • Курячий бульйон – 1 склянка
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • Материнка – 0,5 ч.л.
  • Петрушка рубана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Як приготувати перець фарширований кус-кусом

1. Кип’ятимо в каструлі 1,5-2 л води. Опускаємо в неї пакетики з довгозернистим рисом ТМ “Жменька”, солимо і варимо на слабкому вогні без кришки до готовності, приблизно 20 хвилин. Рис готовий, як тільки займе весь обсяг пакетика. Виймаємо пакетики виделкою за спеціальні петлі, даємо стекти воді. Потім відкриваємо пакетики, висипаємо рис в миску і охолоджуємо його.

2. В іншій каструлі доводимо до кипіння підсолену воду. Зрізаємо з капусти грубі прожилки і бланшируємо її 1 хвилину. Шумівкою виймаємо листя і занурюємо їх у холодну воду. Відкидаємо капусту на друшляк.

3. Базилік вимиваємо і тонко нарізаємо. Помідори нарізаємо соломкою. Огірок розрізаємо навпіл, чайною ложкою видаляємо насіння, м’якоть нарізаємо вздовж вузькими смужками.

4. Оливки і фету дрібно нарізаємо. Рис змішуємо з йогуртом і базиліком.

5. Викладаємо на капустяне листя трохи рису, розрівнюємо і робимо посередині поглиблення. Розкладаємо по них помідори, огірок, оливки і фету. Звертаємо кожен лист рулетом.

6. Сік лимона збиваємо з медом, оливковою олією, сіллю і перцем.

7. Нарізаємо капустяні рулети скибочками. Подаємо їх з лимонно-медовим соусом.

Смачного!