Рисові кульки в чорному кунжуті і з начинкою з карамелізованої цибулі – це цікава і незвичайна закуска, яка 100% приємно здивує Ваших домочадців і гостей!
Інгредієнти: |
Для рисових кульок:
Для начинки:
|
Як приготувати кунжутні рисові кульки з карамелізованою цибулею
1. Рис Суші ТМ «Жменька» промиваємо, заливаємо 3 склянками холодної води і доводимо до кипіння. Потім робимо мінімальний вогонь і варимо рис 15-20 хвилин поки вся вода не википить. Як тільки рис готовий, перемішуємо його і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
2. Цибулину, зелень цибулі і часник промиваємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Відправляємо їх у товстостінну каструлю з оливковою олією і сіллю. Прожарюємо цибулю і часник спочатку на великому вогні до появи карамельного відтінку, потім робимо мінімальний вогонь, заливаємо в каструлю чверть склянки теплої води і тушкуємо начинку під кришкою 20-25 хвилин. Кожні 10 хвилин обов’язково помішуємо.
Порада! Під час тушіння цибулі та часнику необхідно перевіряти наявність води і додавати її в разі передчасного випаровування, інакше цибуля стане сухою і згорить
3. Після закінчення 25 хвилин тушкування цибулі, додаємо в сковороду соєвий соус, перемішуємо вміст і тушкуємо ще 10 хвилин, часто помішуючи.
4. На пласкій дерев’яній поверхні розкладаємо приблизно по 1 ст.л. відвареного рису (при бажанні можна і більше – тоді і рисові кульки будуть більшими). На рис викладаємо 1 ст.л. начинки з цибулі та часнику, зверху кладемо ще 1 ст.л. рису. Вологими руками (щоб не прилипав рис) акуратно формуємо рисові кульки, гарненько їх стискаючи.
5. На тарілочку висипаємо насіння кунжуту і обволікаємо в ньому готові рисові кульки.
Смачного!