Салати

Салат з рисом і тунцем

Прекрасне поєднання повітряного рису і ніжного тунця, підкреслене ароматною зеленню і хрусткими овочами – це варіант поповнити сили в будь-який час доби і в будь-який сезон!

Інгредієнти:
  • Рис Пропарений в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 2 пакетика
  • Консервований тунець у власному соку – 400 г
  • Зелений горошок (консервований або відварений) – 200 г
  • Червоний болгарський перець – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Зелена цибуля – декілька пагінців
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Оливки – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати салат з рисом і тунцем

1. Пропарений рис в пакетиках для варки відварюємо згідно інструкції на упаковці. Потім виймаємо пакетики з води, підчепивши їх за петлю, і розриваємо за спеціальною лінією, пересипаємо рис в тарілку, розпушуємо його виделкою і залишаємо остигати.

2. Перці очищаємо від насіннєвої коробочки і подрібнюємо м’якоть. Помідори теж нарізаємо. Зелень дрібно рубаємо. Оливки нарізаємо на половинки або четвертинки.

3. У мисочці змішуємо оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець. Перемішуємо отриману заправку.

4. У салатнику змішуємо відварений рис, тунець, овочі та зелень. Поливаємо заправкою і перемішуємо до однорідності.

Смачного!