Закуски

Фарширована пекінська капуста

Альтернатива звичним голубцям – це фарширована пекінська капуста. Як таку смакоту приготувати – читайте далі …

Інгредієнти:
  • Довгозернистий рис в пакетиках для варки ТМ “Жменька” – 2-3 пакетика
  • Вода – 0,5 л
  • Пекінська капуста – 12 листів
  • Базилік – 2 гілочки
  • В’ялені помідори – 2 шт.
  • Огірки – 250 г
  • Оливки без кісточок – 10 шт.
  • Сир Фета – 80 г
  • Натуральний йогурт – 150 г
  • Лимон (сік) – 1 шт.
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати фаршировану пекінську капусту

1. Кип’ятимо в каструлі 1,5-2 л води. Опускаємо в неї пакетики з довгозернистим рисом ТМ “Жменька”, солимо і варимо на слабкому вогні без кришки до готовності, приблизно 20 хвилин. Рис готовий, як тільки займе весь обсяг пакетика. Виймаємо пакетики виделкою за спеціальні петлі, даємо стекти воді. Потім відкриваємо пакетики, висипаємо рис в миску і охолоджуємо його.

2. В іншій каструлі доводимо до кипіння підсолену воду. Зрізаємо з капусти грубі прожилки і бланшируємо її 1 хвилину. Шумівкою виймаємо листя і занурюємо їх у холодну воду. Відкидаємо капусту на друшляк.

3. Базилік вимиваємо і тонко нарізаємо. Помідори нарізаємо соломкою. Огірок розрізаємо навпіл, чайною ложкою видаляємо насіння, м’якоть нарізаємо вздовж вузькими смужками.

4. Оливки і фету дрібно нарізаємо. Рис змішуємо з йогуртом і базиліком.

5. Викладаємо на капустяне листя трохи рису, розрівнюємо і робимо посередині поглиблення. Розкладаємо по них помідори, огірок, оливки і фету. Звертаємо кожен лист рулетом.

6. Сік лимона збиваємо з медом, оливковою олією, сіллю і перцем.

7. Нарізаємо капустяні рулети скибочками. Подаємо їх з лимонно-медовим соусом.

Смачного!

Назад до списку