Випічка

Цілозерний хліб в хлібопічці

Цельнозерновой хлеб в хлебопечке

Хліб готується із суміші пшеничного і цілозерного житнього борошна в рівних пропорціях. Хліб з відносно м’яким смаком, ідеально підходить для морепродуктів і сирів.

Вага – 1000 г
Час приготування – 3 год. 40 хв. 
Інгредієнти:
  • Тепла вода – 500 мл
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Пшеничне борошно в/ґ – 350 г (1і 1⁄4 мірної склянки)
  • Жорнове цілозерне Житнє борошно ТМ «Жменька» – 350 г (1і 1⁄4 мірної склянки)
  • Швидкодіючі сухі дріжджі – 3⁄4 ч.л.

Як приготувати цілозерний хліб в хлібопічці

1. Викладаємо інгредієнти в контейнер, дотримуючись наступного порядку: тепла вода і сіль.

2. Потім додаємо цілозерне житнє борошно ТМ «Жменька», борошно пшеничне вищого ґатунку і сухі дріжджі. У разі використання свіжих дріжджів вам слід у три рази збільшити кількість (по вазі), зазначену для сухих дріжджів.

3. Ставимо контейнер у хлібопічку. Вибираємо базову програму для приготування хліба, вагу хліба (1000 г) і бажаний колір скоринки.

4. Натискаємо на кнопку «Старт».

5. В кінці програми вимикаємо хлібопічку, виймаємо контейнер і викладаємо хліб з контейнера.

Смачного!