Випічка

Різдвяне печиво

Как приготовить рождественское печенье

Приготуйте ці чарівні “різдвяні зірочки” і студений зимовий вечір наповниться затишним теплом. Ароматна, що тане в роті випічка прикрасить новорічний чи різдвяний стіл.

Час приготування – 60 хвилин
Кількість порцій – 10
Інгредієнти:
  • Борошно жорнове цілозерне Пшеничне ТМ «Жменька» – 250 г
  • Яєчний білок – 3 шт
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Смажений мигдаль – 250 г
  • Мелена кориця – 1 ч.л.
  • Мигдальна есенція – 0,25 ч.л.  
  • Ванільний цукор – 3 ч.л.

Як приготувати різдвяне печиво

1. Мигдаль подрібнюємо у блендері. Збиваємо білки в піну, поступово додаючи цукрову пудру. Відразу відкладаємо окремо 4 ст.л. збитих білків для глазурі.

2. Змішуємо білки, мигдаль, корицю, ванільний цукор, есенцію, додаємо жорнове цілозерне пшеничне борошно ТМ “Жменька”, що зберегло 90% корисних речовин пшениці. Тісто загортаємо у фольгу і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

3. На посипаний борошном стіл викладаємо тісто, розкочуємо в пласт товщиною 0,5 см, вирізаємо «зірки». На змащене олією і застелене пергаментом деко викладаємо печиво і ставимо в розігріту до 150°С духовку на 15 хвилин.

4. Готове печиво виймаємо з духовки, змащуємо рештою білка. Підсушуємо в духовці 7 хвилин, щоб глазур підсохла.

Смачного!