Їх смак знайомий кожному з дитинства… Пишні, рум’яні і ароматні пісні оладки, так дбайливо приготовані бабусею. Ця страва відмінно підійде для сніданку або полуденку, до того ж рецепт пісних оладок нагоді вегетаріанцям і всім, хто дотримується посту і страждає алергією на яйця.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати пісні оладки
1. Дріжджі розводимо в половині склянки теплої води, додаємо трохи цукру і розмішуємо. Чекаємо поки дріжджі почнуть діяти і з’явиться піна.
2. Потім вливаємо дріжджі в цілозерне борошно Пшеничне ТМ “Жменька”, туди ж додаємо решту води, кладемо цукор, сіль і вимішуємо досить густе тісто. За консистенцією воно повинне бути як дуже густа сметана. Якщо буде рідшим, то при підйомі воно стане надмірно рихлим і оладки будуть при смаженні вбирати дуже багато олії. Ставимо тісто в тепло приблизно на годину.
3. Коли тісто збільшиться в два-три рази, можна починати випікати оладки. Тісто розмішувати не потрібно.
4. У пательні розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо оладки і обсмажуємо з двох боків до рум’яного кольору. Щоб тісто менше прилипало до ложки, її час від часу потрібно занурювати в склянку з холодною водою.
Смачного!