Випічка

Пісні оладки

Постные оладьи

Їх смак знайомий кожному з дитинства… Пишні, рум’яні і ароматні пісні оладки, так дбайливо приготовані бабусею. Ця страва відмінно підійде для сніданку або полуденку, до того ж рецепт пісних оладок нагоді вегетаріанцям і всім, хто дотримується посту і страждає алергією на яйця.

Інгредієнти:
  • Борошно жорнове цілозерне Пшеничне ТМ “Жменька”  2 склянки (можна замінити на суміш звичайного борошна вищого ґатунку 1 склянка і борошна жорнового цілозерного Пшеничного ТМ “Жменька” 1 склянка – для більш ніжних і пишних оладок)
  • Вода – 1,5 склянки
  • Сухі дріжджі – 2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Як приготувати пісні оладки

1. Дріжджі розводимо в половині склянки теплої води, додаємо трохи цукру і розмішуємо. Чекаємо поки дріжджі почнуть діяти і з’явиться піна.

2. Потім вливаємо дріжджі в цілозерне борошно Пшеничне ТМ “Жменька”, туди ж додаємо решту води, кладемо цукор, сіль і вимішуємо досить густе тісто. За консистенцією воно повинне бути як дуже густа сметана. Якщо буде рідшим, то при підйомі воно стане надмірно рихлим і оладки будуть при смаженні вбирати дуже багато олії. Ставимо тісто в тепло приблизно на годину.

3. Коли тісто збільшиться в два-три рази, можна починати випікати оладки. Тісто розмішувати не потрібно.

4. У пательні розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо оладки і обсмажуємо з двох боків до рум’яного кольору. Щоб тісто менше прилипало до ложки, її час від часу потрібно занурювати в склянку з холодною водою.

Смачного!