Випічка

Млинці на пиві з ікрою

блины на пиве блины с икрой блины на масленицу

Млинці на пиві? А чом би й ні? Завдяки цьому несподіваному інгредієнту тісто при смаженні виглядає пористим і рихлим, а самі млинці виходять тоненькими, але міцними. А якщо звернути млинці в рулетики і прикрасити червоною ікрою – страва стане красивою прикрасою вашого столу!

Інгредієнти:
  • Борошно цілозерне Пшеничне ТМ “Жменька” – 200 г
  • Яйця – 2 шт
  • Світле пиво – 200 мл
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор пісок – 1 ст.л.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Рослинна олія для смаження
Для прикраси:
  • Червона (зерниста) ікра – 100 г

Як приготувати млинці на пиві з ікрою

1. У глибокій мисці збиваємо яйця з сіллю. До яєчної суміші додаємо молоко і пиво, всипаємо цукор і соду. Тісто добре вимішуємо до однорідного стану. Вимішувати можна віночком або міксером на маленькій швидкості. Поступово вводимо просіяне цілозерне жорнове пшеничне борошно ТМ “Жменька” і розмішуємо тісто до зникнення грудочок. Додаємо рослинну олію, добре перемішуємо і приступаємо до випічки млинців.

2. Товстостінну сковороду (діаметром 20 см) добре прогріваємо. Змащуємо рослинною олією. Так само можна змастити сковороду невеликим шматочком сала, тоді олія вам зовсім не знадобиться.

3. Наливаємо порцію тіста (приблизно 2-3 ст.л.) на сковороду і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Випікаємо на середньому вогні протягом 1-2 хвилин, поки поверхня не зарум’яниться, потім перевертаємо млинець на іншу сторону і смажимо ще 1-2 хвилини. Через те, що ці млинці виходять досить тонкими, перевертати їх треба дуже акуратно, краще за допомогою широкої лопатки.

4. Готові млинці складаємо стопкою на велику і плоску тарілку, а коли всі будуть випечені, згортаємо з них рулетики. Для цього викладаємо млинець на рівну поверхню, складаємо до середини його нижню частину, потім верхню, щоб вийшла рівна смужка. Кожну смужку згортаємо рулетом і вертикально ставимо на тарілку. Для прикраси в центр млинцевого рулетика зверху викладаємо по 1 ч.л. червоної ікри.

Смачного!

Назад до списку