Випічка

Млинці з припічкою

Блины с припеком

Млинці з припічкою – поширена страва російського застілля, ситна і смачна; їх печуть не тільки на Масляну. А називаються вони так через начинку, яка запікається всередині млинця. Начинка-припічка може бути самою різною – слабосолона сьомга, обсмажені гриби, припущені овочі, зелена цибуля з рубаним яйцем.

Кількість порцій – 8-10 млинців діаметром 20 см 
Інгредієнти:
  • Молоко – 1 л
  • Борошно жорнове цілозерне пшеничне – 500 – 600 г
  • Яйця – 5 шт
  • Цукровий пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Нерафінована рослинна олія – 100 мл

Для начинки:

  • Яйця – 8 шт
  • Зелена цибуля – 100 г

Як приготувати млинці з припічкою

1. Вінчиком або міксером збиваємо яйця з молоком до однорідного стану. Додаємо половину просіяного цілозерного борошна пшеничного ТМ “Жменька”, цукор, сіль і перемішуємо. Потім вливаємо олію, тісто знову вимішуємо.

2. Всипаємо решту борошна і остаточно перемішуємо все разом до однорідного стану. По своїй консистенції тісто має нагадувати рідку сметану, воно буде легко розтікатися по сковороді, коли ви почнете смажити млинці.

3. Приготувати начинку: варені яйця очистити і дрібно порізати. Пір’я зеленої цибулі помити й порубати. Перемішати інгредієнти для начинки в зручній посуді. Посолити за смаком. Ви можете також використовувати будь-яку іншу начинку, яка вам подобається – слабосолону сьомгу з кропом, смажені гриби з цибулею і т.д.

4. На розігрітій товстостінній (в ідеалі чавунній) сковороді на невеликому вогні випікаємо млинці, щоб вони добре пропеклися і зарум’янилися. Млинці з припічкою ви можете приготувати двома способами: спочатку налити в сковорідку тісто і викласти припічку на нього або навпаки – спочатку викласти невелику кількість начинки і тільки потім залити його зверху тістом.

Спосіб 1: На добре прогріту сковороду налити тісто, рівномірно розподіливши по сковороді. Трохи почекати, поки тісто злегка підрум’яниться по краях. Акуратно викласти начинку, покривши весь млинець. Після цього налити трохи тіста зверху (воно має лише трохи покривати начинку). Почекати поки тісто схопиться, щоб не було рідких ділянок, перевернути на іншу сторону і досмажити.

Спосіб 2: Добре прогріту сковороду змастити олією. Викласти трохи начинки і залити зверху тістом, щоб вся начинка була покрита рівномірно. Коли тісто достатньо підрум’яниться знизу, перевернути млинець на іншу сторону і досмажити.

5. Готові млинці складаємо на плоску тарілку. Подаємо гарячими.

Смачного!