Салати

Теплий салат з кус-кусом

Теплий салат з кус-кусом та запеченими овочами – це чудовий варіант для повноцінного обіду, адже він чудово втамовує голод, насичує організм користю, дарує нам сили і енергію, і найголовніше – після такого обіду у Вас не буде відчуття важкості в животі! Запозичений з ізраїльської кухні, теплий салат з кус-кусом стане одним з Ваших найулюбленіших сімейних страв!

Інгредієнти:
  • Кус-кус пшеничний ТМ «Жменька» – 2 склянки
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цукіні – 2 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Оливкова олія – 100 г
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Подрібнені кедрові горішки – 3 ст.л.
  • Червона цибулина – 1 шт.
  • Базилік – 1 пучок

Як приготувати теплий салат з кус-кусом

1. Нарізаємо всі овочі і викладаємо їх на деко, покрите папером для запікання. Змішуємо оливкову олію з перцем, подрібненим часником і сіллю. Додаємо масло зі спеціями до овочів і перемішуємо їх так, щоб вони всі були змащені. Додаємо зверху кілька гілочок чебрецю і запікаємо овочі в розігрітій до 200 С духовці 20 хвилин.

Порада! Для того, щоб всі овочі добре прожарилися, їх краще випікати на самому верху духовки в режимі «гриль»

2. Сухий кус-кус заливаємо окропом з розрахунку 1:1 і даємо йому настоятися 5 хвилин.

3. Підсмажуємо на сухій сковороді кедрові горішки до золотистого кольору.

4. Кус-кус розпушуємо виделкою, додаємо до нього цибулю, запечені овочі, підсмажені кедрові горішки і базилік. Перед подачею до столу злегка поливаємо оливковою олією.

Смачного!