Салати

Салат з перцем і зеленню

Вживання страв з пшеничної крупи покращує діяльність серцево-судинної системи і мозку, нормалізує травлення і рівень холестерину. Окрім смачних і корисних каш, з пшеничної крупи готують запіканки, супи, пудинги, биточки і салати. Пропонуємо вашій увазі літній легкий салат з перцем і зеленню…

Інгредієнти:
  • Пшенична крупа ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Цибулина – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Жовтий болгарський перець – 0,5 шт
  • Червоний болгарський перець – 0,5 шт
  • Петрушка – 1 невеликий пучок
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 30 г
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати салат з перцем і зеленню

1. Пшеничну крупу ТМ “Жменька” промиваємо, заливаємо водою і варимо протягом 20 хвилин. Після приготування даємо їй дійти в заздалегідь розігрітій духовці ще хвилин 30. Цибулю нарізаємо кубиками, подрібнюємо часник і петрушку, перець нарізаємо невеликими кубиками.

2. У пательні розігріваємо трохи оливкової олії. Обсмажуємо в ній цибулю, часник і перець протягом 5 хвилин. Потім додаємо томатну пасту і петрушку. Тушкуємо ще пару хвилин.

3. Викладаємо до овочів готову кашу, додаємо лимонний сік, оливкову олію, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Салат готовий. Його можна подавати як теплим, так і холодним.

Смачного!