Перші страви

Гречаний суп з грибами і картопляними галушками

Грибний суп – це завжди дуже смачно. А якщо додати до нього картопляні галушки, вийде просто кулінарний шедевр!

Інгредієнти:
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Печериці – 250 г
  • Гречана крупа ТМ «Жменька» – 0,5 склянки
  • Вода – 2,5-3 л
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 1-2 пера
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень петрушки, сіль – за смаком
  • Для галушок:
  • Картопля (середня) – 1-2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3-4 ст.л.
  • Сіль – дрібка

Як приготувати гречаний суп з грибами і картопляними галушками

1. Курячу грудку нарізаємо невеликими шматочками, відправляємо в каструлю з водою, солимо і доводимо до кипіння. Варимо до готовності.

2. Гречану крупу ТМ «Жменька» відправляємо в суху сковороду і злегка її обсмажуємо, потім викладаємо в мисочку. Печериці очищаємо, нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Моркву і цибулю очищаємо від шкірки і подрібнюємо.

3. Як тільки випарується вся грибна рідина в сковороді, додаємо моркву і цибулю, обсмажуємо всю суміш, час від часу помішуючи.

4. Картоплю відварюємо до готовності і розминаємо виделкою. Додаємо до неї яйце, перемішуємо. Потім додаємо борошно і сіль, і знову перемішуємо. Повинно вийти густе тісто, яке можна відщипнути ложкою.

5. У каструлю з готовою курячою грудкою відправляємо гречку і лавровий лист. Через хвилин 10 за допомогою чайної ложки відщипуємо шматочки картопляного тіста і опускаємо в бульйон.

6. Як тільки картопляні галушки спливуть (практично відразу), додаємо в бульйон грибну зажарку і доводимо до кипіння. Проварюємо суп ще 3-5 хвилин і вимикаємо вогонь. Перед подачею до столу тарілки з супом прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею.

Смачного!

Назад до списку