Другі страви

Як приготувати перлову кашу з грибами

Досить просте і в той же час дуже смачне поєднання перлової крупи з грибами і овочами – те, що потрібно для здорового, ситного домашнього обіду! Як приготувати перлову каша з грибами читайте далі…

Інгредієнти:
  • Перлова крупа ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Гриби (наприклад, шампіньйони) – 250 г
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Зелений горошок – 2/3 склянки
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка
  • Часник – 4 зубчики
  • Лимон (сік) – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Дрібно рубаний кріп – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати перлову каша з грибами

1. Напередодні вечором перлову крупу ТМ «Жменька» замочуємо в холодній воді і залишаємо на ніч. Перед приготуванням крупу промиваємо, заливаємо 1 склянкою води і проварюємо до повного вбирання рідини.

2. Гриби нарізаємо пластинками. Цибулю і часник дрібно нарізаємо. У товстостінній сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ній цибулю до прозорості. Потім додаємо часник і обсмажуємо не більше 2 хвилин, після чого додаємо гриби і зелений горошок. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин.

3. У цей час помідори нарізаємо невеликими кубиками, з лимона вичавлюємо сік. У сковороду додаємо злегка відварену перловку, помідори і лимонний сік, солимо і перчимо до смаку. Додаємо 1 склянку води, доводимо її до кипіння і готуємо перлову кашу на слабкому вогні до готовності крупи. За необхідності доливаємо ще трохи води (1-3 ст.л.).

4. Готову перлову кашу посипаємо рубаним кропом, накриваємо кришкою і даємо їй настоятися 10-15 хвилин перед подачею до столу.

Смачного!

Назад до списку