Другі страви

Відкидний плов

Якщо Ви хочете здивувати рідних і близьких смачненьким шедевром – скористайтеся вміннями іранських кулінарів і приготуйте Тах-чин (відкидний плов) – страву воістину смачну і незвичайну…

Інгредієнти:
  • Рис Відбірний ТМ «Жменька» – 500 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Рослинна олія – 150 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Йогурт – 300 мл
  • Курка – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Шафран – щіпка

Як приготувати відкидний плов

1. Рис Відбірний ТМ “Жменька” замочуємо в теплій воді з сіллю на 2 години. Після цього добре його промиваємо. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо в маслі. Знімаємо шкіру з курки, ріжемо і обсмажуємо з цибулею. Додаємо трохи води і тушкуємо до готовності. Видаляємо кістки.

2. Відварюємо рис до напівготовності. Розчиняємо шафран в 1/2 ст. гарячої води, додаємо сіль, перець і яєчні жовтки, олію в йогурт і перемішуємо.

3. Виливаємо в посуд з товстими стінками 5 ложок йогуртової суміші і викладаємо туди 1/3 рису. Зверху – курку з цибулею. Знову заливаємо йогуртом. Повторюємо 3 шари. Зверху поливаємо маслом. Запікаємо Тах-чин в духовці при t 200 ° C протягом 2 ч. Подаючи, перевертаємо на блюдо скоринкою вгору.

Смачного!