Другі страви

Смажений рис з ананасом

З рису можна приготувати неймовірне розмаїття смачних страв. Рис можна поєднувати з м’ясом, рибою, морепродуктами, овочами та фруктами. А сьогодні ТМ “Жменька” розкриє секрет смаженого рису з ананасами та овочами…

Інгредієнти:
  • Рис Відбірний ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Свіжий ананас – 200 гр
  • Перець болгарський – 0.5 шт
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Імбир тертий – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 2 ст. л.
  • Гострий соус або перець чилі – за бажанням

Як приготувати смажений рис з ананасом

1. Рис Відбірний ТМ “Жменька” промиваємо, заливаємо холодною водою, відварюємо до готовності і охолоджуємо.

2. Солодкий червоний перець і свіжий ананас нарізаємо кубиками.

3. У глибокій сковороді розігріваємо олію. Відправляємо в сковороду дрібно нарізану цибулю і часник, додаємо тертий імбир. Обсмажуємо протягом 2-х хвилин, часто помішуючи.

4. У сковороду додаємо перець і ананас, продовжуємо готувати все разом ще 3-5 хвилин. Потім додаємо відварений рис Відбірний ТМ “Жменька”, соєвий соус. За смаком приправляем гострим соусом або додаємо перець чилі. Перемішуємо.

5. Томимо на плиті 3-4 хвилини. Готовий рис з ананасом посипаємо зеленою цибулею і відразу подаємо до столу.

Смачного!