Другі страви

Рис з куркою і пармезаном

Більшість смачних і вишуканих страв складні в приготуванні. Але приготувати рис з куркою і пармезаном не становитиме особливих зусиль, адже всі етапи приготування відбуваються в одній неглибокій сковороді.

Кількість порцій – 4
Інгредієнти:
  • Нешліфований рис ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Нарізана цибуля –  1/2 склянки
  • Подрібнений часник – 1 ч. л.
  • Сушений чебрець – 1/2 ч.л.
  • Печериці – 250 г
  • Порізані на шматочки курячі грудки – 300-400 г
  • Сухе біле вино – 1/2 склянки
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Мелений чорний перець – 1/4 ч.л.
  • Курячий бульйон – 1 склянка
  • Тертий свіжий сир пармезан – 1/2 склянки
  • Нарізана свіжа петрушка – 1/4 склянки

Як приготувати рис з куркою і пармезаном

1. Нагріваємо олію у великій сковороді на середньому вогні. Додаємо цибулю, часник, чебрець і гриби. Припускаємо протягом 5 хвилин поки цибуля не стане м’якою.

2. Додаємо курячі грудки, підсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки. Вливаємо вино, сіль і перець. Тушкуємо поки рідина не випарується.

3. Додаємо нешліфований рис ТМ “Жменька” і бульйон. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо 20-25 хвилин або поки рідина не вбереться.

4. Додаємо в готову страву сир пармезан і притрушуємо петрушкою.

Смачного!