Другі страви

Плов з бараниною

Плов с бараниной

Плов з бараниною – національна узбецька страва припаде до смаку кожному українцю.

Кількість порцій – 4
Час приготування – 1 год
Інгредієнти:
  • Баранина – 500 г
  • Морква – 500 г
  • Цибуля – 100 г
  • Рис «Пропарений Gold» ТМ «Жменька» – 500 г
  • Рослинна олія – 200 г
  • Вода – 500 мл
  • Барбарис, родзинки, коріандр, сіль – за смаком

Як приготувати плов з бараниною

Плов с бараниной 1. Рис «Пропарений Gold» ТМ «Жменька» ретельно промиваємо під проточною водою і замочуємо у
підсоленій воді на 1,5-2 год. Завдяки додатковому відбору всі зерна рису ТМ «Жменька» мають однаковий розмір, тому у готовому вигляді він виходить ідеально гарним і смачним.
Плов с бараниной 2. Цибулю обполіскуємо, очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. На сковорідку наливаємо рослинну олію, викладаємо подрібнену цибулю і смажимо її до золотистого кольору.
Плов с бараниной

3. М’ясо промиваємо, нарізаємо на шматки, викладаємо на сковорідку і обсмажуємо до утворення золотистої скоринки.

Плов с бараниной 4. Моркву очищаємо від шкірки, нарізаємо соломкою, додаємо до вмісту сковорідки, перемішуємо і тушкуємо.
Плов с бараниной 5. Додаємо в сковорідку воду, солимо за смаком.
Плов с бараниной 6. В сковорідку викладаємо рис «Пропарений Gold» ТМ «Жменька», додаємо спеції і тушкуємо 25-30 хв до повного википання рідини. Готовий плов акуратно перемішуємо. При подачі на рис і овочі викладаємо м’ясо, нарізане дрібними шматочками.

Порада! Для того, щоб плов вийшов і смачним, і красивим, потрібно вибирати відбірний рис, наприклад, ТМ «Жменька».

Смачного!

Назад до списку