Плов з бараниною – національна узбецька страва припаде до смаку кожному українцю.
Кількість порцій – 4
Час приготування – 1 год
Інгредієнти: |
- Баранина – 500 г
- Морква – 500 г
- Цибуля – 100 г
- Рис «Пропарений Gold» ТМ «Жменька» – 500 г
- Рослинна олія – 200 г
- Вода – 500 мл
- Барбарис, родзинки, коріандр, сіль – за смаком
|
Як приготувати плов з бараниною
 |
1. Рис «Пропарений Gold» ТМ «Жменька» ретельно промиваємо під проточною водою і замочуємо у
підсоленій воді на 1,5-2 год. Завдяки додатковому відбору всі зерна рису ТМ «Жменька» мають однаковий розмір, тому у готовому вигляді він виходить ідеально гарним і смачним. |
 |
2. Цибулю обполіскуємо, очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. На сковорідку наливаємо рослинну олію, викладаємо подрібнену цибулю і смажимо її до золотистого кольору. |
 |
3. М’ясо промиваємо, нарізаємо на шматки, викладаємо на сковорідку і обсмажуємо до утворення золотистої скоринки.
|
 |
4. Моркву очищаємо від шкірки, нарізаємо соломкою, додаємо до вмісту сковорідки, перемішуємо і тушкуємо. |
 |
5. Додаємо в сковорідку воду, солимо за смаком. |
 |
6. В сковорідку викладаємо рис «Пропарений Gold» ТМ «Жменька», додаємо спеції і тушкуємо 25-30 хв до повного википання рідини. Готовий плов акуратно перемішуємо. При подачі на рис і овочі викладаємо м’ясо, нарізане дрібними шматочками. |
Порада! Для того, щоб плов вийшов і смачним, і красивим, потрібно вибирати відбірний рис, наприклад, ТМ «Жменька».
Смачного!