Другі страви

Котлети із гречки з грибами

Котлеты из гречки с грибами

Дієтичні котлети із гречки з грибами привнесуть різноманітність і користь у ваш звичний раціон

Час приготування – 1 година
Інгредієнти:
  • Гречана крупа ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Гливи чи печериці – 700-800 г
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Зелень петрушки або кропу
  • Борошно або панірувальні сухарі
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль і перець за смаком

Як приготувати котлети із гречки з грибами

1. Гречану крупу ТМ «Жменька» промиваємо, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння на сильному вогні.

2. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо, не перемішуючи, поки гречка не вбере у себе воду. Ближче до кінця варки, вогонь зменшуємо до мінімального і варимо кашу, поки не випарується вся волога приблизно 20 хвилин.

3. Каструлю з кашею обертаємо рушником і ставимо упрівати на 10-15 хвилин. Упрівшу кашу солимо і перемішуємо.

4. Гриби промиваємо та нарізаємо скибочками. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Зелень промиваємо, обсушуємо і рубаємо.

5. Обсмажуємо цибулю 4-6 хв., додаємо гриби, і смажимо, помішуючи, 10-15 хв. Солимо, перчимо і охолоджуємо гриби.

6. Гриби з цибулею подрібнюємо у блендері або прокручуємо через м’ясорубку. В грибну масу потроху додаємо гречану кашу так, щоб вийшла досить густа в’язка маса, з якої можна буде сформувати котлети. Додаємо до грибів і гречки зелень, перемішуємо.

7. Формуємо котлети і обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях.

8. Котлети викладаємо на добре розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо котлети з двох сторін до рум’яної скоринки, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і доводимо до готовності 3-5 хвилин.

Смачного!

Назад до списку